Airconditioning

klimaatbeheersing in uw woning

Vind stijlen in

Ervaar het comfort van airconditioning

In warme oorden is het heel normaal dat iedere woning voorzien is van airconditioning. In Nederland komt het ook steeds vaker voor. En waarom niet? Terwijl het buiten onaangenaam warm of koud is, zorgt airconditioning er voor dat de temperatuur en luchtvochtigheid in huis aangenaam is en blijft.

Wat veel mensen niet weten, is dat een airconditioning kan verwarmen. Verwarming met airconditioning is zelfs goedkoper en milieuvriendelijker dan stoken met olie of aardgas. Bovendien zijn airco units al lang geen lelijke kasten meer. Er zijn zelfs mogelijkheden om je favoriete foto of schilderij als front te gebruiken. Hiermee maak je van je airconditioning een persoonlijke blikvanger in je huiskamer.

Welke soorten airconditioning zijn er?

Er zijn diverse soorten airconditioning. De meest voortkomende variant is de split-unit airco. Deze heeft een afzonderlijke eenheid aan de buitengevel of op het dak. Hier koelt de koelvloeistof af. De mobiele airconditioning komt steeds vaker voor. Hierbij wordt het vocht via een dunnere slang afgevoerd en opgevangen in een condensatiebak. De warme en vochtige lucht kan ook afgevoerd worden via een dikkere luchtslang die uit het raam wordt gehangen. Relatief nieuw is de standalone-airconditioning. Dit is een gesloten systeem waarin beide afzonderlijke eenheden van de airconditioning zijn samengevoegd. Veel airco’s zijn voorzien van een filtersysteem om de lucht te zuiveren

Een airconditioning specialist weet er alles van

Wanneer je besluit om een airco aan te schaffen, moet de installatie natuurlijk wel goed gebeuren. Een 5 Sterrenspecialist kan hier mee helpen. Een specialist kan niet alleen adviseren over de verschillende mogelijkheden, maar heeft ook alle vakkennis in huis om er voor te zorgen dat je zorgeloos kunt geniet van je airconditioning. En als je eenmaal geniet van een behaaglijk binnenklimaat, is het natuurlijk belangrijk dat dit zo blijft. Het is daarom wijs om een onderhoudscontract af te sluiten. De specialist komt dan een keer per jaar langs voor een onderhoudsbeurt.