Waarom is een goede luchtvochtigheid zo belangrijk?

Te droge lucht is niet ok

Ben je benieuwd waarom een goede luchtvochtigheid belangrijk is? Je ademt elke dag door lucht in, waarbij je het grootste gedeelte van de dag thuis zal doorbrengen of op kantoor. Het is dan ook belangrijk dat deze binnenlucht gezond is. In dit artikel vertellen wij waarom een goede luchtvochtigheid precies belangrijk is, wat een
luchtbevochtiger voor de slaapkamer kan doen en wat de gevolgen zijn van een te droge- en te vochtige lucht. Lees snel verder voor meer informatie over het belang van goede luchtvochtigheid.

Daarom is goede luchtvochtigheid belangrijk
We vertelden net al dat je de gehele dag door ademt. De lucht die je in- en uitademt bestaat voor een groot deel uit zuurstof en stikstof. Ook zitten er koolzuurgas, waterdamp en edelgassen in de lucht. Hoeveel waterdamp er in de lucht zit, is verschillend. Een goede verhouding waterdamp in de lucht is van belang voor jouw gezondheid. Maar wat zijn precies de gevolgen van een te vochtige lucht en een te droge lucht?

Gevolgen te vochtige lucht
Als er te veel water in de lucht zit, kunnen er vochtproblemen in huis of op kantoor ontstaan. Hierbij kun je denken aan condensatie, het vormen van schimmel en muffe geuren. Ook huisstofmijten zullen volop in de ruimte gaan leven, omdat ze dol zijn op een vochtig binnenklimaat.

Gevolgen te droge lucht
Een te droge lucht heeft ook geen fijne gevolgen. Wanneer er een te lage luchtvochtigheid in de ruimte is, zal je eerder te maken kunnen krijgen met prikkelhoest, een droge keel, een droge huid, concentratieproblemen en hoofdpijn. Vooral in de wintermaanden kunnen huizen te maken krijgen met een lage luchtvochtigheid. Als het kouder wordt, staat de verwarming een stuk hoger. Ook wordt er minder snel een raam of deur opengezet, waardoor de ruimte minder goed wordt geventileerd.

Hoe kun je de luchtvochtigheid regelen?
Er zijn diverse dingen die ervoor kunnen zorgen dat de luchtvochtigheid in huis hoger wordt. Dit kan bijvoorbeeld door het nemen van een douche of door koken, maar dit kun je uiteraard niet de hele dag doen. Het beste wat je kunt doen, is ervoor zorgen dat je de ruimte goed lucht en als je te maken hebt met een hoge luchtvochtigheid, de doucheruimte goed ventileert tijdens en na het douchen. Ook helpt het om een luchtbevochtiger voor de grote ruimte te kopen als je te maken hebt met te droge lucht in huis of op kantoor. 
 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Airconditioning?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist