De wereld van de koele briesjes

airconditioning

Voor veel mensen is een airco niet langer weg te denken op kantoor of in huis. In de zomer kan het binnen snikheet zijn, vooral wanneer je woning of bedrijfspand de hele dag volledig in de zon staat. Heb je er nog geen, maar ben je aan de aankoop aan het overwegen? Een airconditioning online bestellen is soms een lastige keuze. In dit artikel zullen we je vertellen wat voor soorten airconditioning er bestaan. Dit zal je keuze wat simpeler maken. Lees snel verder!

De mobiele airco

De naam zegt het al, een mobiele airco is een airconditioning die verrijdbaar of draagbaar is. Op deze manier kun je het apparaat overal in de gewenste ruimte plaatsen. Je kunt hem dus ook ten alle tijde op jezelf richten. Heerlijk! Dit type airco werkt met behulp van koelvloeistof. De warme lucht wordt zo uit je slaapkamer, kantoorruimte of woonkamer gezogen en door middel van koelvloeistof gekoeld en terug geblazen. Het is belangrijk om te weten dat een mobiele airco niet geschikt is om een gehele ruimte te verkoelen. 

De vaste airco

Een vaste airco is een type airconditioning die niet te verplaatsen is. De airco wordt bevestigd aan een wand of plafond en beschikt over een binnen- en buitenunit. De vaste airco is enorm geschikt voor het koelen van een grote ruimte, zoals bijvoorbeeld een bedrijfspand. Er zijn verschillende soorten vaste airco’s, waaronder de cassette airco, de satellietairco en de VRF airco.

De split airco

Net als de mobiele airco werkt de split airco door middel van koelvloeistof. Een split airco is een airconditioning systeem met een buitenunit en één of meer binnenunits. Hiermee kun je verschillende ruimtes verkoelen én verwarmen! Perfect voor ruimtes die in de zomer enorm warm worden en in de winter erg koud. Check voor de aanschaf van een split airco of je genoeg ruimte hebt om de buitenunit te plaatsen. 

De monoblock airco

In tegenstelling tot de split airco heeft de monoblock enkel een binnenunit. De warme lucht wordt uit de ruimte gehaald en komt er koel weer uit. Omdat er slechts sprake is van een binnenunit maakt deze airco wel wat meer geluid dan een split airco. Wel is het zo dat een monoblock airconditioning net als de split airco ook dient als verwarming.

Met bovenstaande informatie kun je beter bepalen wat voor soort airconditioning perfect past bij jou en jouw woning of bedrijfspand. De vier typen airco’s hebben elk hun voordelen en nadelen. De keuze is totaal afhankelijk van waarvoor je de airco nodig hebt, het formaat van de ruimte die het dient te verkoelen en natuurlijk jouw persoonlijke voorkeur. Succes bij de zoektocht!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Airconditioning?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist