Airco goedkoper

dan gas

In deze tijd waarin de gasprijs door het plafond schiet, is het slim om te kijken naar voordeligere alternatieven. Heb je wel eens aan een airconditioner gedacht? Het is een fantastische optie, want verwarmen met een airco is vaak zo’n 50% goedkoper dan met gas. Bovendien houd je het in de zomer lekker koel! In dit artikel vertellen we je er meer over.

Verwarmen met een airco?

Een airconditioner is toch om te koelen? Ja dat klopt. Maar de moderne airco’s, zoals die van klivago.nl, zijn bijna zonder uitzondering uitgevoerd met een inverter. Dankzij de invertertechniek functioneert de airco als een soort warmtepomp en kan het de warmte dus twee richtingen op overdragen. Airco’s worden zelfs aangemerkt als ‘ruimte gebonden’ warmtepompen voor de energielabels.

Airconditioners gebruikten elektriciteit om een te koelen of te verwarmen. Je denkt misschien in eerste instantie dat dit erg prijzig en milieuonvriendelijk is, maar het tegendeel is waar. Ja, het klopt dat een airco veel energie gebruikt, in de verwarm stand zelfs nog meer. Maar, gecombineerd met zonnepanelen, is het een zeer milieuvriendelijke en economische oplossing. We kunnen zelfs stellen dat, gezien de huidige gasprijs, het verwarmen met een airco ongeveer 50% goedkoper is. Bovendien is de verwachting dat de gasprijzen in de toekomst blijven stijgen.

Welke airco kies je?

Heb je besloten dat het dus de investering waard is en ben je van plan een airco aan te schaffen? Dan krijg je te maken met een enorme keuze. Vooral de sterkte is belangrijk. Dit is voor het grootste deel afhankelijk van de specifieke omstandigheden van je woning. Het beste win je dan ook advies in van een goede adviseur. Bij Klivago nemen ze de tijd om jouw situatie te beoordelen en te bekijken wat de beste optie is.

Soms kan het nodig of wenselijk zijn om nog extra te isoleren. Een slecht geïsoleerde muur zal warmte en kou overdragen. In de winter verlies je daardoor warmte aan de buitentemperatuur en in de zomer is het lastiger om het binnen koel te houden. De isolatiewaarde van je woning is dan ook bepalend voor hoe sterk de airco zal moeten zijn. Dit wordt aangegeven in kilowatt.

In basis bereken je de benodigde sterkte als volgt: de inhoud van de ruimte (lengte x breedte x hoogte + .. m3), vermenigvuldigd met een waarde tussen de 30 en 50 watt. (30 bij goede isolatie, 50 bij slechte isolatie)

Zonnepanelen en een smart energy grid

Met zonnepanelen kun je een overschot aan energie terug leveren aan de energiemaatschappij. In de toekomst zal terug levering waarschijnlijk steeds minder gaan opleveren en in dat geval kun je dit overschot dus beter gebruiken voor verwarming of koeling van je woning. Een smart energy grid is dan handig, want het zal dit proces automatisch regelen. Dit is een soort energienet met een meet– en regelsysteem, waardoor vraag en aanbod van de energiebronnen en -verbruikers op elkaar worden afgestemd.

Verdiep je in de mogelijkheid van airconditioning en laat je goed voorlichten. Zo heb je in de toekomst een fijn en voordelig systeem om de temperatuur in je huis altijd comfortabel te houden!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Airconditioning?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist