Alles over kunststof kozijnen

En wat je moet weten.

Er wordt vaak gezegd dat kozijnen van hout van nature het best isoleren en daarom het meest interessant zijn. Het klopt zeker dat hout een goede isolerende werking heeft, maar er is natuurlijk ook veel veranderd en verbeterd op het gebied van kunststof. Tegenwoordig presteren kunststof kozijnen steeds beter qua isolatie en kun je ook hiermee besparen op je energiekosten. Mede door de stijgende houtprijs zijn kunststof kozijnen een interessante optie. Kunststof kozijnen bieden verder diverse voordelen in vergelijking met aluminium of houten kozijnen. Ze zijn onderhoudsvrij, vochtwerend, geluiddempend en ze hebben een langere levensduur. Kozijnen van kunststof zijn bovendien recyclebaar én voordelig in aanschaf. Kunststof kozijnen zijn maatwerk en ook nog eens bijzonder duurzaam. Kies altijd voor de hoogste kwaliteit voor een scherpe prijs, inclusief montagehandleiding. Vaste kozijnen, draai-kiep kozijnen en kiep kozijnen zijn er in allerlei formaten en samenstellingen.

Weerbestendig, milieuvriendelijk, onderhoudsarm en isolerend
Kunststof kozijnen zijn – in tegenstelling tot hout – uitstekend bestand tegen regen, hagel, sneeuw en optrekkend hout. Houten kozijnen gaan na verloop schimmel en vochtplekken vertonen. Hierdoor vragen houten kozijnen veel onderhoud en verliezen hierdoor hun uitstraling en kwaliteit. Het milieuvriendelijke materiaal gaat vele jaren mee, zonder dat je er iets aan hoeft te doen. Verven is niet nodig. Houtrot kan niet optreden. Het verwijderen van stof, vet en vuil kan eenvoudig met een vochtig doekje. Dankzij de isolerende werking kan je flink besparen op je energierekening. Het blijft ’s winters warmer in huis en ’s zomers koeler.

Kunststof kozijnen voor een inbraak- en brandwerende woning
Kunststof kozijnen hebben een meerwaarde bij het beveiligen van een woning of kantoor. Ze zijn moeilijk te ontgrendelen en vaak voorzien van speciale, inbraak werende scharnieren. Ze voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Kozijnen van kunststof zijn ook een goede keuze uit oogpunt van brandveiligheid, vanwege hun moeilijke ontvlambaarheid en zelfdovende eigenschappen. Je vindt als particulier of bedrijf de beste kunststof kozijnen in alles perfect op maat. Je kunt ze zelfs eenvoudig online bestellen.

Vaste kozijnen, draai/kiep kozijnen en kiep kozijnen van kunststof
Er is een ruime aanbod aan vaste kunststof kozijnen die veel op de begane grond worden gebruikt, omdat het raam niet open kan. Het is daarmee zeer ontmoedigend voor inbrekers die even snel hun slag willen slaan. Zijn jouw kozijnen op de slaapkamer of de bovenverdieping aan vervanging toe? Dan is een draai/kiep kozijn een ideale keuze. Een kiep kozijn ofwel val raam biedt de mogelijkheid om de ruimte te ventileren, zonder dat er een groot raam open moet. Dit kunststof kozijntype wordt veel gebruikt door gezinnen met kinderen.

Duurzaamheidsslag maken met kunststof kozijnen in vele varianten
Kunststof kozijnen zijn er in vele varianten, zoals verticale of horizontale vast-vast kozijnen. Deze kozijnen worden gevormd door twee vaste delen naast of onder elkaar. Er zijn combinaties mogelijk van draai-kiep en vast, tweemaal draai-kiep, draai-kiep en draai stolp en vele andere opties. Denk aan drie of vier vaste kozijnen van kunststof in één constructie. Of een vast of draai/kiep kozijn met een vast of kiep bovenlicht. Dergelijke ramen sieren vaak klassieke huizen. Met kunststof kozijnen kan er een duurzaamheidsslag worden gemaakt. Er zijn inmiddels ook kunststof kozijnen verkrijgbaar met een houtnerf.

Het onderhoud van kunststof kozijnen
Het is natuurlijk geen verrassing dat kunststof kozijnen nauwelijks onderhoud nodig hebben. Je kunt zeggen onderhoudsvrij, maar dat klopt niet helemaal. Door de weersinvloeden worden ook deze kozijnen vies. Het is dan ook aan te raden om een paar keer per jaar de kozijnen goed te reinigen waardoor je er langer plezier van hebt. Vaak als je de kozijnen schoonmaakt zie je pas hoe vies ze zijn geworden. Hiervoor heb je alleen maar een zachte spons of doek nodig, een emmer en wat reinigingsmiddel. Dat kan gewoon een allesreiniger zijn. Zorg er wel voor dat er geen zand op de spons blijft zitten, want je kunt dan vrij makkelijk kleine krasjes krijgen op het kunststof. Als er na het reinigen toch nog wat vlekken achterblijven dan kun je dit met wat onverdund schoonmaakmiddel en een vochtige spons verwijderen. Droog de kozijnen daarna nog na met een zachte doek. Gebruik nooit een schuurspons of borstel en vermijd ook schuurmiddelen, schoonmaakazijn en wasbenzine of aceton. Zo voorkom je onnodige beschadigingen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Kozijnen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist