Deuren

Hang- en sluitwerk

Vind stijlen in

De functie van deuren

Deuren hebben verschillende functies. Doordat deuren er voor zorgen dat de warmte in de ruimte blijft, hebben ze een isolerende werking. Doordat deuren ruimtes van elkaar scheiden, warborgen ze privacy en comfort. Of de deuren nu verschillende kamers van elkaar scheiden of je woning van de buitenwereld. Deuren zijn echter niet alleen functioneel. Door goed na te denken over het gebruikte materiaal van je deuren, kun je een persoonlijk accent aan je interieur toevoegen. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk om te kijken of de deuren passen bij de rest van je inrichting. De uitstraling van deuren is gemakkelijk aan te passen door ze te voorzien van ander beslag.

Een grote variatie in deuren

Stompe deuren komen het meeste voor. Deze deuren vallen in zijn geheel in het kozijn en worden opgehangen aan speciale scharnieren. Opdek deuren vallen juist gedeeltelijk op het kozijn en worden afgehangen met speciale paumelle scharnieren. Opdek deuren laten minder tocht door dan stompe deuren, maar zijn juist weer gevoeliger voor inbraak.

Ook garage deuren zijn er in verschillende soorten en maten. De meest voorkomende soorten zijn rol- en kantel deuren. Garage deuren worden steeds vaker voorzien van een motortje, zodat je je auto niet meer uit hoeft om ze te openen. Comfortabele deuren dus!

Het hangen van deuren is specialisten werk

Het hangen van deuren is het werk van specialisten. Er is namelijk niets vervelender dan klemmende deuren of deuren met piepende scharnieren. Een 5 Sterrenspecialist het vakmanschap om deuren op een nette manier te hangen. Bovendien kan een specialist als geen ander de verschillen tussen bijvoorbeeld stompe en afdek deuren uit leggen. Het zelfde geldt voor rol deuren en schuif deuren.