Select Windows

Tips voor een nieuwe voordeur

De voordeur is hét visitekaartje van de woning, en houdt ongenode gasten buiten. Ook is het een barrière tegen kou, vocht en tocht. Maar… waar moet je eigenlijk op letten bij de aanschaf van een nieuwe voordeur?

Mooie kozijnen zijn kozijnen passend bij de stijl van de woning, woonwens en smaak van de woonconsument en dat geldt misschien nog wel meer voor een voordeur... de entree van de woning. Iedere woning en woonwens is anders, daarom is een goede voorbereiding belangrijk.

1. Kies het juiste materiaal
Er zijn aluminium voordeuren, houten voordeuren en kunststof voordeuren. Aluminium oogt strak en modern, hout heeft een nostalgische uitstraling en met kunststof creëer je zelf de gewenste uitstraling; strak, modern, eigentijds of juist passend bij een bepaalde bouwstijl.

2. Kies voor keuzemogelijkheden
Met alle opties die geboden worden op de markt, is het mogelijk om zelf de voordeur samen te stellen die past bij de stijl van de woning en de smaak van de woonconsument. Neem bij een bezoek aan een showroom voorbeelden van bijvoorbeeld Pinterest mee van voordeuren die aanspreken. Er is zeer veel mogelijk om mee te variëren bij een voordeur: van indeling, kleur, structuur en paneel tot greep, dorpel, sierglas en een brievenbus. Zelfs toegang via een vingerscan of een volledig automatisch slot behoren tot de mogelijkheden.

3. Kies voor een sterk isolerende voordeur
De energiekosten rijzen momenteel de pan uit. Als de voordeur kiert, komt de kou de gang binnen en trekt direct via het trappenhuis in een mum van tijd het hele huis door. Aluminium en kunststof voordeuren krimpen niet en zetten niet uit zoals een houten deur dat bij bepaalde weersinvloeden en na verloop van tijd wel kan doen. Dit betekent dat een aluminium en kunststof voordeur naadloos op het kozijn aansluiten en blíjven aansluiten en dus zeer isolerend zijn.

4. Kies een inbraakveilige voordeur
Inbrekers komen écht niet altijd netjes door de voordeur, maar het is toch een geruststellend idee dat Select Windows kozijnen rondom zijn versterkt met staal. Een koevoet maakt geen schijn van kans. Let ook op SKG** beslag met kerntrekbeveiliging, want dan voldoen voordeuren en bijpassende kozijnen aan de strenge eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

5. Kies voor een onderhoudsarme voordeur
Het grote voordeel van aluminium en kunststof voordeuren is dat deze duurzaam zijn, maar ook onderhoudsarm. Dat betekent nooit meer schilderen. Schoonmaken en periodiek de scharnieren invetten is het enige werk dat resteert.

Over Select Windows
Select Windows is toonaangevend in de kunststof kozijnen branche en heeft een eigen Nederlandse fabriek waar kunststof kozijnen op maat geproduceerd worden voor de Nederlandse markt. Select Windows heeft een landelijk netwerk van showrooms waar de woonconsument informatie in kan winnen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Deuren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist