Waterbedden

Een waterbed of watermatras.

Vind stijlen in

De voordelen van waterbedden

Waterbedden bieden veel voordelen ten opzichte van andere slaapsystemen. Waterbed zijn volledig afwasbaar en daardoor hygiënisch. Stofmijt krijgt weinig kans om zich te nestelen, waardoor waterbedden ideaal zijn voor mensen met een allergie. Het water kan op elke gewenste temperatuur ingesteld worden. Hierdoor lig je 's zomers lekker koel en stap je in de winter altijd in een voorverwarmd bed. Dit is een ander groot pluspunt waterbedden. Bovendien zijn verwarmde waterbedden goed voor spieren en gewrichten.

Er zijn twee soorten waterbedden

Waterbedden zijn onder te verdelen in hardsiders en softsiders. Een hardside waterbed ligt in een ledikant. De zijwanden van het ledikant vangen de druk van het water op. Een softside waterbed heeft een zachte schuimrubber omlijsting, die de druk opvangt, Hierdoor is een ledikant niet nodig. Softside waterbedden hebben hierdoor vele voordelen. Zo is het in- en uitstappen veel eenvoudiger en vergt het minder inspanning het bed op te maken. Bovendien kunnen softside waterbedden altijd in een bestaand ledikant worden ingebouwd.

Er zijn ook waterbedden met twee losse matrassen, ook wel duosysteem genoemd. Deze waterbedden kunnen zelf ingesteld worden naar eigen behoefte. Denk hierbij aan de hoeveelheid water, de temperatuur, en de stabilisatie. De scheiding tussen de twee matrassen is nauwelijks voelbaar en het waterbed wordt opgemaakt als een normaal tweepersoonsbed.

Ervaar de kennis van een waterbedden specialist

Een waterbedden specialist heeft alle kennis in huis om je te adviseren over het juiste bed. Bovendien hoort proefslapen vaak tot de mogelijkheden. De waterbedden worden thuis bezorgd en geplaats. Het plaatsen van een waterbed neemt zo´n 1,5 tot 2 uur in beslag, waarvan de meeste tijd gaat naar het vullen van de matras met water. Laat het plaatsen van waterbedden daarom over aan een 5 Sterrenspecialist. Op die manier weet zeker dat het watervolume perfect aan je lichaam is aangepast.