Speksteenkachels

Tulikivi

Vind stijlen in

  Wat zijn Speksteenkachels?

  Speksteen is een natuursteensoort, die meer dan twee miljard jaar geleden gevormd werd. Dankzij een enorme druk en hoge temperaturen in de aardkorst stolde lava tot speksteen. Dankzij deze oorsprong kunnen speksteenkachels enorm veel warmte te absorberen. Deze warmte wordt vervolgens heel geleidelijk weer af gegeven. Een speksteenkachel hoeft daardoor maar en paar keer per dag gestookt te worden. De in de steen opgeslagen warmte wordt door de speksteenkachel daarna uren uitgestraald, zonder dat hij hoeft te branden. In landen als Finland of Duitsland worden speksteenkachels al van oudsher gebruikt vanwege hun specifieke kenmerken.

  Speksteenkachels zijn duurzaam en zuinig

  Een speksteenkachels zijn enorm goed voor onze omgeving. De verbrandingstemperatuur is zeer hoog, waardoor speksteenkachels schoon en zuinig branden. Dankzij de warmtestraling gaat er ook nog eens weinig energie verloren. Bovendien is hout, de brandstof waarop speksteenkachels gestookt worden, een duurzame energiebron. Ook onze eigen gezondheid vaart wel bij speksteenkachels. De stralingswarmte zorgt er voor dat de luchttemperatuur niet te hoog. De lucht in huis droogt daardoor niet uit en is niet veel in beweging. Hierdoor komt er minder stof in huis. De stralingswarmte van speksteenkachels is goed voor onze bloedsomloop, spieren en gewrichten.

  Een specialist weet alles over speksteenkachels

  Om optimaal te kunnen genieten van de aangename warmte van een speksteenkachel, is het verstandig een specialist in te schakelen. Een 5 Sterrenspecialist weet precies op welke manier een speksteenkachel geplaatst dient te worden. Niet alleen het adviseren over speksteenkachels, maar ook het plaatsen van een schouw en het aansluiten van het rookkanaal behoren tot de taken van ee specialist.