Pelletkachels

Romantisch, goedkoop en milieubesparend

Stoken met pellets heeft vele voordelen. Het is goed voor het milieu, kostenbesparend en geeft bovendien een romantische sfeer in huis.

Pellets van de Lange BV zijn kleine brokjes van een paar centimeter lang van onbehandeld zaagsel en schoon gemalen resthout dat onder hoge druk samen geperst is. Hierdoor ontstaan pure, natuurlijke energiebommetjes, die bij verbranding een enorme hoeveelheid warmte leveren. Pellets zijn uiterst milieuvriendelijk. Ze zijn CO2-neutraal en na gebruik blijft er een asgehalte over van maar 0,6%. Bovendien is de resterende as perfect te gebruiken als compost in de tuin. Het is daarom niet zo verwonderlijk dat pellets zowel thuis als in verschillende soorten verbrandingsovens steeds vaker gebruikt worden. Er zijn twee soorten pellets. Bruine houtpellets, een mix van bruin, rood en wit hout, zijn het meest populair. Ze geven de meeste energie en zijn het voordeligst in de aanschaf. Van zachthout gemaakte witte pellets branden echter schoner. Hierdoor is de as zachter en wordt het raam van de kachel minder vies.

Pelletkachels
Voor de verbranding van pellets zijn pelletkachels gefabriceerd. Er is een veelheid aan mogelijkheden, in kleuren en uitvoeringen, met volautomatische ontsteking waardoor je geen lucifers of aanmaakhoutjes nodig hebt, tijdschakelaars, thermostaten, afstandsbediening en nog veel meer. De pellets worden meestal opgeslagen in de voorraadruimte aan de achterzijde van de kachel, afhankelijk van het type voldoende voor bijvoorbeeld twee dagen stoken. Door de vaak goede dosering van de pellets brandt een pelletkachel optimaal met een zeer hoog rendement. Er zijn pelletkachels die met één druk op de knop en een ingebouwde thermostaat gemak en warmte leveren.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Pelletkachels?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist