Pelletkachels

vergelijken

Vind stijlen in

Waarom een pelletkachel?
Wanneer u overweegt om een openhaard, schouw, kachel of gashaard aan te schaffen is het wellicht verstandig om ook eens een pelletkachel te overwegen. Een pelletkachel heeft namelijk een zeer hoog rendement en levert een flinke besparing op in uw stookkosten. Het werkt volautomatisch en ook niet geheel onbelangrijk, een pelletkachel ziet er mooi uit en geeft sfeer. Je zou kunnen stellen dat een pelletkachel de voordelen bied van stoken op hout, maar wel met het gemak van een gaskachel!
 

De belangrijkste pluspunten van pelletkachels:

Door een hoog rendement van 90% levert dit een grote besparing op t.o.v. centrale verwarming.
Doordat de pelletkachel vol automatisch werkt is deze eenvoudig in gebruik.
Het stoken is milieuvriendelijk omdat pellets gemaakt worden van gerecycled hout.
Door een gesloten systeem heeft u geen last van rookgassen.
U hebt geen rookkanaal nodig tot aan de nok van uw woning.
Een pelletkachel ontsteekt zichzelf en maakt slepen met hout en/of het aanmaken van de kachel overbodig.

De werking van een pelletkachel

Pelletkachels worden elektronische aangestuurd en regelt de vooraf ingestelde werking van de kachel. Dat betekend dat u net als met centrale verwarming eenmalig de regeling instelt en er daarna eigenlijk geen omkijken meer aan hebt.

pelletkachel

De technische werking gaat als volgt:
Eerst wordt het reservoir wordt gevuld met pellets.
Doormiddel van een vijzel worden de pellets vervoerd naar de verbrandingspot.
Hier bevindt zich een gloeispiraal die er voor zorgt dat de pellets doet ontbranden.
De warmtewisselaar filtert vervolgens de warmte uit de rookgasafvoer.
De warme lucht wordt door middel van ventilatoren in de ruimte geblazen welke verwarmt moet worden en de overige rookgassen worden afgevoerd naar buiten.
De werking van de kachel wordt gecontroleerd door een uitgebreid sensorenpakket voor een optimale verbranding en een veilig verbrandingsproces.
Het verbruik van een pelletkachel ligt veel aan het rendement wat hij geeft het verbruik kan hoog oplopen door minder goede kachels. Ook kan het verbruik van de pelletkachel hoger liggen door meer vermogen.

 

Een pelletkachel kopen

Er zijn tegenwoordig steeds meer merken pelletkachels en de designs van de kachels zijn ook verbazend. Wel is het belangrijk om er op te letten waar u een pelletkachel gaat kopen. Een pelletkachel vereist toch wel wat meer vakkennis dan een gewone houtkachel of gashaard. Laat u dus goed informeren.

Een goed advies is goud waard.

Als u besluit om een pelletkachel te kopen of als u deze in overweging wilt nemen is het belangrijk dat u een goed advies gaat krijgen. Een 5-sterrenspecialist heeft de adviserende rol erg hoog in het vaandel staan en zij worden gecontroleerd op het bieden van service.

Hier kunt u de dichtstbijzijnde 5-sterrenspecialist vinden >>

Kies voor de zekerheid van een 5 sterrenspecialist.