Gashaarden

vergelijken

Vind stijlen in

Gashaarden

Gashaarden zijn er in allerlei soorten en maten. Steeds meer mensen kiezen voor ingebouwde versie met een modern uiterlijk of een klassieke look. Er zijn allerlei keuzemogelijkheden bij het aanschaffen, maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een gashaard? Lees hier alle artikelen over gashaarden.

Kiezen voor een gashaard

Wanneer je de keuze maakt om een gashaard aan te schaffen, kies je voornamelijk voor gemak en gezelligheid. Vaak wordt een eenvoudige afstandsbediening bijgeleverd, waardoor je met één druk op de knop een geweldige sfeermaker in je woning hebt. Je kunt dan direct genieten van het vlammenspel en hoeft dus niet met hout in de weer te gaan om gezelligheid in huis te halen.

Er is een ruim aanbod voor ieder budget en woonstijl.Van strakke inbouwhaarden tot design gashaarden en van open moedllen tot klassieke ombouw. Tegenwoordig zie je vaak gashaarden met lange haardvuren en met een breed vlambeeld, doorkijkmodellen of hangmodellen. Eenhaard kan tegenwoordig zelfs prima dienen als afscheiding tussen verschillende woonvertrekken. Laat u inspireren door onze artikelen. 

Gashaarden zijn zeer schoon in gebruik. Anders dan bij houtkachels hoef je geen as op te ruimen of de muren te schilderen door de verkleuring van roet. Daarnaast is het grotere gebruiksgemak ten opzichte van een gewone haard een voordeel. Het is natuurlijk ideaal dat je met één druk op de knop de gasgaard aan of uit kunt zetten. Anders dan bij een houtkachel waarbij je het vuur dient te doven of in ieder geval te wachten tot het vuur is gedoofdvanwege veiligheid en brandgevaar.

Het rendement van gashaarden

Het rendement is zeer hoog. Het is dan ook een goedkope en gemakkelijke manier om je woning (deels) te verwarmen. Er zijn diverse bodellen verkrijgbaar: de open gashaard, de gesloten gashaard en de gesloten en afsluitbare gashaard. Het rendement loopt uiteen, maar het rendement bij de gesloten gashaard is uiteraard het hoogst. Dit komt door de minimale warmteverlies. Het rendement van gashaarden is vaak hoger dan een conventionele houtkachel. Laat u hierover uitgebreid informeren door een van onze vijfsterren specialisten.

Als je een gashaard gaat kopen is een goed advies goud waard. Op WonenWonen.nl zijn alle bedrijven 5-sterrenspecialist. Dit betekent dat zij het bieden van een goed advies extra belangrijk vinden.

Graag informeren wij u over verschillende soorten gashaarden. Echter kunnen wij u slechts informeren. Een 5-sterrenspecialist kan u ook adviseren. Zij staan graag voor u klaar!