Het effect van zonnepanelen

op de huizenmarkt

Nieuwbouwwoningen in ons land worden tegenwoordig standaard voorzien van zonnepanelen. Intussen worden de bezitters van bestaande woningen gestimuleerd om ook over te stappen op deze milieuvriendelijke manier van energieopwekking. Zo doorlopen we geleidelijk de transitie naar fossielvrij wonen. Bovendien lijkt het erop dat de aanwezigheid van zonnepanelen inmiddels ook al een rol van betekenis speelt op de huizenmarkt. Simpel gezegd ligt een woning met zonnepanelen nu al een stuk beter in de markt.

Zonnepanelen en isolatie

De prijs van een woning is op veel factoren gebaseerd. Als je een woning in waarde wilt verhogen, dan zorg je ervoor dat je de woning verbetert. Dat kan bijvoorbeeld door er een stuk aan of op te bouwen, maar ook door te zorgen voor zonnepanelen en voor een goede isolatie. Op basis van deze kenmerken krijgt een woning een beter energielabel en stijgt ook de verkoopwaarde. Logisch natuurlijk, want de nieuwe eigenaar hoeft zich dan over dergelijke zaken niet meer druk te maken. Wil je als woningbezitter een dubbele slag slaan, dan kies je voor een groen dak met zonnepanelen erop. Met een groen dak wordt een dak bedoeld waarop beplanting is aangebracht. Veelal wordt hier sedum voor gebruikt, omdat dit type plant zich uitstekend voor deze toepassing leent. Met een groen dak heb zorg je ervoor dat je dak extra goed geïsoleerd is. Dat scheelt behoorlijk in de stookkosten.

Onderzoek

De Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE) heeft in samenwerking met makelaarskoepel NVM uitgezocht welke factoren mensen noemen als zijnde van invloed op de prijs van een woning. Met name isolatie en de aanwezigheid van zonnepanelen werden door de ondervraagde makelaars het vaakst genoemd als zijnde belangrijk voor het bepalen van de prijs. Opvallend is dat ook voor de potentiële verkoopsnelheid dezelfde criteria het vaakst worden genoemd. Dit zou voor woningbezitters een extra stimulans moeten zijn om juist nu stappen in deze richting te gaan zetten.

Dakconstructie

Niet elke dakconstructie leent zich goed voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Het is daarom belangrijk om altijd deskundig advies in te winnen over de mogelijkheden. Voor het aanbrengen van zonnepanelen, maar ook voor een groen dak, is een stevige constructie nodig die de extra last kan dragen. Bovendien is het aanbrengen van zonnepanelen een specialistisch karwei, dat je beter aan professionals kunt overlaten. Zij kunnen tevens goed adviseren over de hoek waaronder de zonnepanelen geplaatst moeten worden.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zonnepanelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist