Dé alarminstallatie

van 2020

Een veilige woning als goed voornemen voor 2020 zou bij iedereen bovenaan het lijstje mogen staan. Het goede nieuws is dat er jaarlijks minder inbraken worden gepleegd. Het slechte nieuws is dat jouw buren waarschijnlijk al een alarminstallatie hebben geïnstalleerd, waardoor jouw woning de zwakke schakel is in de wijk. Overigens hoeft een IP camera kopen niet het eindpunt te zijn van home security. Er zijn namelijk zowel binnen als buiten diverse maatregelen die je kunt nemen om de veiligheid thuis aanzienlijk te verbeteren. In de meeste gevallen hoef je er niet eens kabels voor te trekken of gaten voor te boren. Met de tips op deze pagina installeer je dé alarminstallatie van 2020.

Complete alarminstallatie kopen?

Je kunt een elektricien of security expert inschakelen die de woning van de zolder tot aan de kelder beveiligt. Dit soort installaties kosten al snel duizenden euro’s. Het voordeel is dat je direct klaar bent en verder niets hoeft te doen. Naast de investering kan het ook een nadeel zijn wanneer je niet zelf de installatie kunt onderhouden of uitbreiden. Een draadloze alarminstallatie kun je zelf installeren, je hebt wel een klein beetje inzicht nodig in software en wat geduld om alle apparaten aan elkaar te koppelen. Er zijn alles-in-één alarminstallaties die een IP camera met wifi bezitten, een sirene en lichtsignalen, met in sommige gevallen zelfs een backup accu voor het geval dat de stroom uitvalt. Ook dan is het raadzaam voor een systeem te kiezen dat optioneel uitbreidbaar is met onderstaande mogelijkheden.

Bridge

In plaats van een IP camera kopen beginnen we met een bridge. Dit is een apparaat dat direct met de wifi router wordt verbonden met als doel de draadloze apparaten te koppelen en te beheren. Zo is er de Google Nest Hub of de Somfy TaHoma. De toepassingsmogelijkheden verschillen per merk en type. Zo is de Nest hub zeer sterk in de communicatie met andere Google services, maar werkt niet altijd even goed samen met producten van de concurrenten zoals Apple en Amazon. Somfy is een meer neutrale speler die niet zo groot is om zelf een Siri of Alexa te ontwikkelen, en daarom juist goed samenwerkt met andere smart home diensten voor een volledig beveiligde woning. Een bridge is niet altijd nodig, maar bij het koppelen van meerdere apparaten en diensten biedt het wel veel voordelen. Het Franse bedrijf levert ook Somfy RTS, dit is een lokaal systeem om bijvoorbeeld raamdecoratie in huis te bedienen. Deze eigen standaard werkt niet via wifi maar is wel te koppelen via een optionele module.

Smart home alarm

Nu dus de alarminstallatie. Er zijn alarmen voor binnen en buiten, met ingebouwde IP camera die via wifi beelden wereldwijd kan delen via de cloud. Alarmering kan lokaal plaatsvinden via een sirene of lichtsignalen, gekoppeld aan slimme luidsprekers, lampen én buitenshuis via berichten op de smartphone. Je hoeft dus niet binnen je eigen wifi netwerk aanwezig te zijn om beelden te bekijken mits ze worden opgeslagen in de cloud.

IP camera

In beginsel kun je verwachten dat een beveiligingscamera uitgerust is met een groothoek camera en een lichtgevoelige sensor of infrarood detectie. Daarnaast zal een IP camera met wifi ook verbinding kunnen maken met de router of bridge, en zo beelden kunnen delen via een draadloos netwerk. Via een app kunnen de beelden worden bekeken door iedereen die hiervoor toestemming heeft. Beelden kunnen in sommige gevallen lokaal worden opgeslagen door een SD kaart te plaatsen, of online.

Cloud opslag

Bij opslag in de cloud moet je bij een IP camera kopen rekening houden hoe de beelden worden opgeslagen. Zo zijn er aanbieders die beelden 24 uur gratis beschikbaar stellen, voor langere opslag moet je een abonnement nemen. Er zijn ook producten leverbaar die je kunt koppelen aan je eigen Dropbox of Google Drive account waarmee een extra abonnement niet nodig is. Gratis langdurige opslag wordt zelden aangeboden, houd dus rekening met terugkerende kosten.

Sirene

Een complete alarminstallatie zal ook een ingebouwde sirene aan boord hebben, eventueel aangevuld met fel licht. Wanneer je met een IP camera op basis van wifi werkt kun je het geluid ook over slimme luidsprekers laten klinken. Zo worden niet alleen potentiële inbrekers afgeschrikt, je zult op de slaapkamer ook horen wanneer er onraad is. Een stil alarm kan ook praktisch zijn, zo maak je niet de hele buurt wakker wanneer er bijvoorbeeld een kat door de tuin loopt.

Detectiemogelijkheden

Wat betreft de detectie zijn er meerdere opties. De alarminstallatie met camera zal beweging kunnen detecteren. Er zijn systemen die dieren kunnen onderscheiden van mensen, daarnaast kunnen sensoren ook los van de camera functioneren. Denk aan inbraak sensoren op ramen en deuren, of een losse bewegingsdetectie. Let ook op de veiligheid binnen met een slimme rookmelder die via de centrale installatie alarm slaat. Sensoren en detectoren kunnen allerlei functies in de woning activeren waaronder het inschakelen van de verlichting, een alarmsignaal laten horen over de luidsprekers of de elektrische rolgordijnen openen voor een optimaal beveiligde woning.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Beveiliging?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist