Buiten koken

BBQ's, buiten keukens en grills

Vind stijlen in

Barbecueën als kookkunst

Barbecueën en lekker buiten koken neemt nog steeds toe in populariteit. Zodra de eerste zonnestralen zich aandienen, dwarrelen de eerste rookpluimpjes weer omhoog en komt heerlijke geur van brandend houtskool je tegemoet.

Het is al jaren een trend om de vele mogelijkheden die barbecueën biedt te verkennen en te gebruiken. Dus niet meer alleen worstjes, hamburgers en speklappen, maar ook mooie grote stukken vlees of vis en zelfs groente en Slow Cooking de hedendaagse barbecues zorgen er voor dat dit allemaal mogelijk is. Een goede barbecue biedt haast de mogelijkheden van een complete keuken.

Verschillende manieren van barbecueën

Barbecueën kan op verschillende manieren. Echte puristen dat je alleen kunt barbecueën op een houtskoolbarbecue. De geur van de kooltjes en het aansteken en wachten op een gloeiende stapel kooltjes dragen allemaal aan de leuke ervaring, die barbecueën op kooltjes is. Toch bestaan er ook veel misverstanden. Veel mensen zijn van mening dat de smaak bepaald wordt door de kolen. Dit si niet waar. Als de kolen roken, zijn ze nog niet goed warm. Bovendien komt de rook vooral voort uit vet dat op de kooltjes druppelt. Dit zelfde vet druppelt ook op de plaat van een gasbarbecue. Barbecueën heeft weer een aantal andere specifieke voordelen. Barbecueën op gas is veel sneller. Je steekt de barbecue aan een in een mum van tijd heb je de juiste temperatuur bereikt. Bovendien is de temperatuur van een gasbarbecue gemakkelijker te controleren.

Voor welke vorm je ook kiest, barbecueën is een geweldige manier om te genieten van de zomermaanden en het gezelschap van je familie of vrienden. Barbecueën is overigens niet meer alleen voorbehouden aan de zomermaanden. Steeds vaker wordt er gesproken over barbecueën in de winter.

Een specialist weet alles over barbecueën

Een specialist weet alles over barbecueën. Van een kleine kogelbarbecue tot een complete buitenkeuken, een 5 Sterrenspecialist kan alle mogelijkheden laten zien. Bovendien heeft een barbecue veel kennis in huis om je te voorzien van handige tips en verrassende recepten. De ruime keuze in accessoires zorgt er voor dat barbecueën een feest wordt!