Verhuizen naar het buitenland

Waar moet je op letten

Een verhuizing naar het buitenland heeft natuurlijk wel wat voeten in de aarde. Hoe pak je deze verhuizing nu op de juiste manier aan, waar moet je op letten en hoe zorg je ervoor dat je zeker niets vergeet? We geven je een aantal belangrijke, praktische tips om je verhuizing soepel te laten verlopen!

1. Schakel hulp in
Het verhuizen binnen Nederland vraagt vaak al om hulp; laat staan een verhuizing naar het buitenland. Gelukkig zijn er verhuizers die gespecialiseerd zijn in internationaal verhuizen en er zonder problemen voor zorgen dat al jouw bezittingen veilig op de nieuwe plek van bestemming aankomen. Zeker met een grote verhuizing is het altijd verstandig om de hulp van een professionele organisatie in te schakelen. Wil je ook je bedrijf verhuizen? Kijk dan meteen even bij de specialist voor wat meer informatie zodat ook die verhuizing soepel en zonder problemen kan verlopen.

2. Lees je in
Weet je alles wat er te weten valt over het land waar je naartoe verhuist? Probeer jezelf zo goed mogelijk in te lezen. Leg je focus op praktische zaken zoals bijvoorbeeld het aanvragen van een postbus indien nodig, eventuele quarantaine regelingen voor huisdieren, (verhuis)verzekeringen, het doorgeven van adreswijzigingen en ga zo maar door.

3. Regel je administratie
Geef alle belanghebbenden in Nederland op tijd door dat je naar het buitenland verhuisd en hierdoor een nieuw postadres krijgt. Dit betekent dat sommige contracten opgezegd zullen worden, abonnementen geannuleerd moeten worden en eventuele uitkeringen stopgezet moeten worden. Geef aan alle partijen waar je diensten van zult blijven gebruiken op tijd je adreswijziging door zodat deze de nieuwe post naar het juiste, nieuwe adres sturen.

4. Verzeker jezelf
Een verhuizing naar het buitenland brengt net wat meer onzekerheid en risico met zich mee; ga dus ook op zoek naar een goede (verhuis)verzekering. Mochten er (bijvoorbeeld gerechtelijke) problemen of onzekerheden ontstaan, dan heb je altijd een betrouwbare partij die je hierbij kan ondersteunen en loop je minder financieel risico.

5. Kies de juiste handbagage
Zorg dat je tijdens het verhuizen en reizen een speciale rugzak met specifieke handbagage bij je draagt. Zorg dat hier basisitems inzitten die je dagelijks gebruikt zoals bijvoorbeeld een schoon setje kleren, de oplader van je telefoon en andere belangrijke items. Mochten er koffers of dozen verloren gaan gedurende de verhuizing, heb je altijd genoeg items bij je om de dag door te komen.

Waar liep jij tegenaan tijdens je verhuizing naar het buitenland?

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist