Ongedierte in en rondom het huis

wat kun je hier tegen doen

Niet alleen is het een bijzonder onhygiënische gedachte dat er ongedierte in of rondom je woning voorkomt. Ook kunnen de verschillende ongediertesoorten gevaarlijk zijn! Denk bijvoorbeeld aan de schade die muizen en ratten aan je woning en tuin kunnen veroorzaken. Ze knagen bijvoorbeeld aan houten constructies, vernielen het isolatiemateriaal in huis, enzovoorts. Daar komt bij, dat het ongedierte ziektes bij je woning mee naar binnen kan nemen. Als gevolg hiervan worden mensen met een verminderde weerstand relatief snel ziek. Reden genoeg, om het ongedierte zo goed mogelijk buiten je woning te houden! In dit artikel geven we tips om ongedierte te voorkomen en bestrijden.

Het voorkomen van ongedierte in huis of in de tuin
Om de kans op ongedierte zo klein mogelijk te maken, zijn er verschillende preventieve maatregelen te nemen. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor, dat etenswaren in afgesloten en het liefst plastic bakjes bewaard worden. Kartonnen verpakkingen zijn heel eenvoudig open te knagen door verschillende ongediertesoorten. Daarbij komt de geur van deze etenswaren makkelijk door het karton, waardoor dit het ongedierte sneller aantrekt dan wanneer het in een plastic bakje bewaard wordt.

Ook is het verstandig om de vloer en het aanrecht in de keuken zeker eens per week schoon te maken. Kleine kruimels of zoetigheden kunnen muizen en mieren aantrekken! Een muis heeft maar een heel klein beetje voeding nodig, om in leven te kunnen blijven. Afval dien je direct in een container te gooien, om te voorkomen dat ongedierte aan de plastic zak met afval knaagt.

Bestrijding van ongedierte in en rondom je huis
Mocht je toch te maken krijgen met ongedierte, dan is het belangrijk om de ongediertesoorten zo snel mogelijk te laten bestrijden. Wespen, mollen, ratten of muizen bestrijden is vaak niet eenvoudig. Vaak blijken de chemische bestrijdingsmiddelen uit de winkel niet alleen zeer inefficiënt, ook kunnen de middelen schadelijk zijn voor je gezondheid en die van je huisdieren. Verstandiger is het daarom, om voor de hulp van professionele ongediertebestrijders te kiezen. Zij beschikken over de hulpmiddelen en kennis, om het ongedierte op professionele wijze te bestrijden.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist