Je ideale thuiskantoor inrichten

Zo doe je dat

Nu steeds meer mensen steeds vaker (of momenteel zelfs fulltime) thuiswerken, krijgt het kantoor aan huis ineens een belangrijkere rol. Een gezonde en ergonomische werkplek zorgt ervoor dat je productief én gezond kunt blijven werken. Wij geven je graag een aantal tips die ervoor zorgen dat ook jouw thuiskantoor optimaal én ergonomisch verantwoord is ingericht. Let’s go!

1.Het start bij een geschikte plek

Misschien werk je momenteel wel thuis aan de keuken- of eettafel? Natuurlijk is daar niets mis mee, alleen als je voor langere tijd thuiswerkt dan kan dit op een gegeven moment gezondheidsproblemen veroorzaken. Ook als je thuiswerkt is een goede werkplek dus ontzettend belangrijk. En dat begint bij het vinden van een geschikte plek in huis.

Misschien heb je thuis de luxe van een extra kamer die je kunt omtoveren tot thuiswerkplek? Dan is die keuze waarschijnlijk snel gemaakt. Maar niet iedereen heeft deze ruimte in huis, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is om een goede werkplek in te richten. Een bureau in de woon- of zitkamer is wellicht nog mogelijk of misschien heb je nog wat loze ruimte bij de boekenkast, die je goed kunt combineren met een bureau en zo een ‘werkhoekje’ kunt creëren. Wees vooral creatief! Er is echt veel mogelijk. Denk bijvoorbeeld ook aan verplaatsbare scheidingswanden, zodat een kamer voor twee functies ingericht kan worden. We zeggen het maar even… 

 

1.Zorg voor voldoende licht én groen op je werkplek

Naast de ruimte is het belangrijk dat er voldoende licht op je werkplek aanwezig is. Natuurlijk het liefst zoveel mogelijk daglicht, maar dit kun je uiteraard combineren met kunstlicht. Hoe meer natuurlijk licht er naar binnenvalt, hoe meer energie je zult hebben.

 

Wist je dat planten ook bijdragen aan meer energie op je werkplek? Uit onderzoek is gebleken dat planten op kantoor (en dus ook thuis) zorgen voor een boost in je productiviteit en humeur. Twee vliegen in één klap, dus! Tip: kies voor planten die weinig onderhoud nodig hebben, zodat het niet erg is als je ze een keer vergeet water te geven. Aan dode planten heb je immers helemaal niets. Kies bijvoorbeeld voor een rubberplant, vetplant of een lepelplant.

1.Zorg voor een opgeruimde plek

Ze zeggen wel eens: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Dat geldt natuurlijk ook voor je (thuis)kantoor. Het is erg lastig om geconcentreerd te werken als het in je kantoor een rommel is. Zorg dat je belangrijke papieren bundelt en op een georganiseerde manier in een kast neerzet. Dit mag een kantoorkast zijn, maar natuurlijk ook gewoon een kast die je zelf mooi vindt, zodat deze past binnen jouw interieur.

2.Kies het juiste meubilair

Last, but zeker not least: kies ergonomische kantoormeubelen voor een gezonde werkplek. Investeren in een goede kantoorinrichting is zeker geen overbodige luxe als je regelmatig thuiswerkt. Waar je op moet letten bij de aanschaf van de juiste meubelen? Zorg dat je lekker zit en dat weet je alleen maar als je meubels ook van tevoren test. Ga dus naar een showroom van een kantoorinrichter en test hier je meubels eerst uit. Zo weet je zeker dat je er straks goed bij zit!

Advies op maat voor een thuiskantoor

Werkgevers stellen vandaag de dag steeds vaker een budget beschikbaar om de juiste kantoormeubelen te kopen voor een thuiskantoor. Als je behoefte hebt aan dit advies, zorg dan dat je contact opneemt met een specialist in kantoormeubelen. Zo kunnen jou van een persoonlijk advies op maat voorzien.

Succes met het vinden van de juiste kantoormeubelen voor jouw thuiswerkplek!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist