Je eigen woning verkopen

bij de verhuizing naar een nieuw huis

Heb je onlangs een winnend bod gedaan op een nieuwe woning? In dat geval is het zaak om de financiering voor de aankoop ervan zo snel mogelijk rond te maken. Vaak is het verkopen van een bestaande woning onderdeel van die financiering; een hypotheekadviseur helpt je hierbij. Het verkopen van een woning bestaat uit verschillende stappen. Laat bijvoorbeeld allereerst een taxatie uitvoeren, om tot een reële vraagprijs voor de woning te kunnen komen. Het laten taxeren van de woning is overigens niet alleen interessant bij de verkoop van een huis; het kan je helpen in een lagere risicoklasse te komen bij je hypotheekverstrekker. Als gevolg hiervan betaal je een lager rentepercentage. Let op, de kosten van de taxatie voor je huis moeten lager zijn dan de besparing die de lagere risicoklasse je oplevert. 

Huis verkopen met een verkoopmakelaar 
De krapte op de woningmarkt heeft ertoe geleid dat steeds meer mensen overwegen hun woning zelf te verkopen. Heb je niet eerder te maken gehad met de verkoop van een huis, dan is het sterk aan te raden hier de hulp van een verkoopmakelaar voor in te schakelen. Een vraag die men hierbij vaak direct heeft: wat doet een verkoopmakelaar? Regelt een verkoopmakelaar de foto’s van mijn woning? Zorgt deze voor het laten taxeren van het pand? Enzovoorts. 

Taken van een verkoopmakelaar 
Een verkoopmakelaar helpt je een verkoopstrategie uit te denken, op basis van je wensen en de kosten die verschillende opties met zich meebrengen. Vervolgens zet deze de woning te koop, waarbij deze vaak een externe partij benadert voor het maken van de foto’s van het huis. Zorg dat de woning vooraf opgeruimd is en dat persoonlijke items, zoals fotolijstjes, tijdelijk weggehaald zijn. Komen de eerste reacties binnen? In dat geval voorziet de verkoopmakelaar in het contact met de geïnteresseerden en zorgt deze voor de onderling met potentiële kopers. Uiteindelijk is het aan jou als verkoper om een bod al dan niet te accepteren. Op het moment dat het bod geaccepteerd wordt, zorgt de verkoopmakelaar voor de koopakte. 

Bespaar tijd en vooral stress met een makelaar 
Door te vertrouwen op de kennis en kunde van een verkoopmakelaar wordt je veel moeite en stress bespaard. Denk bijvoorbeeld ook aan de laatste momenten voor de sleuteloverdracht; een verkoopmakelaar maakt samen met jou een ronde door de woning en adviseert op kleine klusjes die je eventueel nog op kunt pakken. Het helpt onenigheid bij de sleuteloverdracht te voorkomen. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist