Wat kozijnen voor je huis doen

Houten kozijnen

Waar let jij op als je naar huizen kijk? De kans is klein dat kozijnen op dit lijstje staan. Terwijl kozijnen wel degelijk een heel belangrijk onderdeel van het huis zijn. Niet alleen qua stijl, maar ook zeker qua onderhoud en zelfs isolatie! We zetten de verschillen voor je op je rij.

Hout is van de verschillende materialen die voor kozijnen gebruikt wordt, logischerwijze het materiaal dat het meest natuurlijk oogt. Houten kozijnen geven je huis een mooie afwerking en warme look. Een ander voordeel is dat ze een hoge isolatiewaarde hebben. En als je van verandering houdt, hebben houten kozijnen het voordeel dat je ze makkelijk van kleur kunt laten veranderen.

Vaak wordt gedacht dat kozijnen van hout moeilijk te onderhouden zijn, maar het tegendeel is waar. Door de ontwikkelingen in hout en verf gaan houten kozijnen levenslang mee, bij goed onderhoud. Ze worden gemaakt van hardhout of zachthout waar weer verschillende duurzaamheidsklasse in zijn. Deze wordt bepaald door onbehandeld hout in contact te brengen met de bodem en te bekijken hoelang het duurt voor het hout wordt aangetast. Deze klassen lopen van 1 t/m 5 waarbij dit bij 1 langer dan 25 jaar duurt en bij 5 binnen 5 jaar. Gebruik voor het aflakken de Sikkens Rubbol XD High Gloss is niet alleen duurzaam, maar hoef je ook minder vaak over te schilderen.

Aluminium kozijnen
Aluminium kozijnen worden steeds populairder maar zijn een stukje duurder dan kunststof of houten kozijnen. Aluminium kozijnen hebben een industriƫle, moderne en strakke uitstraling en hebben als voordeel dat je raamprofielen licht en smal kunt houden. Daarnaast hebben ze praktisch geen onderhoud nodig. Ze hoeven niet geschuurd of geverfd te worden en met de moderne spuittechnieken is het mogelijk om ze op een ecologisch verantwoorde manier te behandelen waardoor ze onderhoudsarm zijn. Aluminium is ook kleurvast dus je hoeft niet bang te zijn dat je kozijnen verkleuren.

Kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen hadden voorheen een goedkope plastic uitstraling waardoor deze kozijnen niet meteen met mooi geassocieerd worden. Daarnaast waren ze inbraakgevoelig en hadden ze een lage isoleringswaarde. Tegenwoordig is hier een ongelooflijke verbeterslag in gemaakt. Zo zijn er houtimitaties waardoor je met kunststof kozijnen alsnog een warme, retro of moderne look aan de woning kunt geven. En ook qua isolatiewaarde is er een enorme verbetering. Daarnaast hebben kunststof kozijnen, net als aluminium kozijnen, het voordeel dat ze onderhoudsarm zijn. Ze zijn bestand tegen alle weersinvloeden dus bijvoorbeeld erg geschikt voor huizen aan de kust. Tevens is kunststof brandwerend, wat betekend dat het geen vlam vat. Kunststof kozijnen zijn dus ook nog eens brandveilig.

Voor je een definitieve keuze maakt, is het altijd goed hier met een specialist over te sparren. Zij kunnen het volledige kostenplaatje voor je berekenen waardoor je misschien toch nog op een andere uitkomst komt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Kozijnen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist