Waarom kunststof kozijnen

de beste keuze zijn bij nieuwbouw

Kunststof kozijnen bieden eigenaren van een eigen huis veel voordelen. Dit verklaart ook waarom meer dan de helft van alle nieuw geïnstalleerde kozijnen nu van kunststof is. Ontdek nu de voordelen van een kunststof kozijn en waarom ook jij met een gerust geweten voor kozijnen van kunststof kunt kiezen.

De voordelen van kozijnen van kunststof

Hout, aluminium of kunststof: welk materiaal past het beste bij je nieuwe huis? Zo'n vraag is in het algemeen natuurlijk moeilijk te beantwoorden, maar het helpt zeker als je de voor- en nadelen van kunststof ramen tijdig bedenkt.

Een kozijn van kunststof heeft terecht de reputatie bijzonder robuust, onderhoudsarm te zijn, bovendien zijn ze zeer makkelijk schoon te maken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld houten kozijnen, die minstens om de twee jaar een nieuwe verflaag nodig hebben om schade veroorzaakt door de Nederlandse weersinvloeden zoals regen, wind en hagel te voorkomen.

Kunststof kozijnen hebben ook na jarenlang gebruik een mooie, representatieve uitstraling. Ook als het om het schoonmaken gaat, zijn ramen met een kozijn van kunststof een echte meevaller: een sopje met een normale huishoudreiniger is volkomen voldoende om de kozijnen weer te laten stralen in hun oude glans.

Bespaar energie met een kunststof kozijn

Belangrijker nog dan de uitstraling en het onderhoud zijn de technische eigenschappen, waarmee kozijnen van kunststof en een kunststof schuifpui echt kunnen pronken: een hoog niveau van geluidsisolatie en thermische isolatiewaarden zijn inherent aan alle moderne kozijnen en puien gemaakt van kunststof. Dit betekent dat de warmte blijft waar deze hoort.

Dit heeft niet alleen een positief effect op je stookkosten, maar is uiteindelijk ook een belangrijke bijdrage aan de bescherming van het klimaat. Over milieubescherming gesproken. Iedereen die zich zorgen maakt over zijn ecologische voetafdruk met kunststof of PVC, zal worden geholpen door het feit dat een kunststof schuifpui of kozijn kan worden gerecycled als de levensduur is verstreken. Tegenwoordig hebben veel leveranciers kozijnen in de collectie die grotendeels van gerecycled kunststof zijn gemaakt. Uiteindelijk is de beslissing voor je nieuwe kozijnen ook een kwestie van de beste prijs. In vergelijking met houten kozijnen of kozijnen van hout-aluminium zijn kozijnen van kunststof in de regel een stuk voordeliger.

Voordelen kunststof schuifpuien

Bij een kunststof schuifpui heb je het voordeel dat de deur zijwaarts kan worden opengeduwd. Het bijzondere aan kunststof schuifpuien is dat ze, in tegenstelling tot conventionele vleugeldeuren, nauwelijks ruimte innemen om te openen. Sommige modellen zijn beschikbaar als drempelloze schuifpuien (zonder drempel). Bij deze modellen is er geen struikelgevaar, daarom worden ze vooral aanbevolen voor deuren die grenzen aan bijvoorbeeld de achtertuin. Doordat de vleugel niet aan één kant hoeft te worden vastgehouden, zoals bij conventionele vleugeldeuren het geval is, maar wordt vastgehouden door middel van een ingenieus systeem van rollen kun je met een kunststof schuifpui een zeer brede deuropening creëren.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Kozijnen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist