BORA

in een juweeltje aan de goudkust

CASA MI is een architectonisch hoogtepunt: door zijn futuristische constructie trekt het gebouw designliefhebbers van over de hele wereld naar het Zwitserse Herrliberg. De raampartijen zien eruit als imposante vierkante verrekijkers die op het meer van Zürich uitkijken. 

Het 8 kamers tellende gebouw brengt een maar liefst 685 m² revolutionair en radicaal ruimtelijk concept tot leven. De drie verdiepingen lijken als het ware met elkaar te versmelten door de brede trappen en grote open ruimtes. Een essentieel kenmerk van de architectuur zijn de royale raampartijen, die vanuit verschillende perspectieven een fascinerend uitzicht bieden op het meer en in de verte de Alpen.

Helderheid en licht spelen een cruciale rol bij het architectenduo DALUZ & GONZALEZ, de ontwerpers van CASA MI. “Vroeger waren mensen elke dag in de vrije natuur en keerden ze pas ‘s avonds terug naar huis”, zegt Juan González, “kleine ramen zorgden toen voor een gevoel van geborgenheid.

Vandaag de dag zitten de meeste mensen gedurende de dag in een gesloten ruimte en eenmaal thuis genieten ze dan van het daglicht en het uitzicht.” Volgens de twee architecten zijn ook de levensstijlen op het gebied van koken en eten aanzienlijk veranderd. “Een aparte keuken is niet meer van deze tijd”, zegt Rubén Daluz.

Ook de keuken en eetkamer van CASA MI hebben een open ontwerp. De brede trap met geïntegreerd kookeiland verbindt de beide zones en leidt naar het keukengedeelte in het noordelijke deel van het gebouw. “In de keuken wordt tegenwoordig niet alleen gekookt”, zegt Rubén Daluz, “je ontmoet elkaar hier, je brengt er samen tijd door en je maakt er plezier. De keuken is een leefruimte geworden.”

Vanwege de open en organische integratie van de keukenruimte in het architecturale geheel is het bijzonder belangrijk om de omliggende ruimtes vrij te houden van de kookgeuren. Die taak werd in villa CASA MI toevertrouwd aan een kookveldafzuiging van BORA. Er werd gekozen voor BORA Professional 2.0, een systeem dat door zijn minimalistische design, aantrekkelijke vormgeving en een maximum aan modulaire kookvelden, de belangrijkste kwaliteiten van BORA in zich verenigt. Het systeem dat hier wordt gebruikt is een speciale ‘All Black’-editie. Dit vormt een doeltreffend contrast met de heldere en lichte materialen van de rest van de keuken.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Keukenapparatuur?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist