Duurzame keuken

in drie stappen

Duurzaamheid kan in alle aspecten van het leven beslag krijgen. Wil jij jouw huishouden duurzamer maken? Ook bij het uitzoeken van een nieuwe keuken kun je rekening houden met duurzaamheid. Kies voor hout dat afkomstig is uit verantwoord gekapte bossen en CO2-neutraal wordt geproduceerd en zoek je keukenapparatuur slim uit. Wij laten zien hoe je in drie stappen voor een duurzame keuken gaat.

Kookplaat met optimaal rendement

In de komende decennia moet Nederland van het gas af. Op dit moment zijn er nog veel mensen die koken op gas, terwijl koken op inductie aanzienlijk meer rendement oplevert. Bij een inductieplaat ligt het rendement gemiddeld op 80 tot 90 procent, terwijl het gemiddelde gaskookstel een rendement van 50 tot 60 procent heeft. Kies er voor om te gaan koken op inductie zodat je bijna geen warmte verliest. Ook kun je een stuk sneller koken op een inductiekookplaat doordat je pannen sneller opgewarmd zijn. Van de elektrische kookplaten is een inductieplaat het zuinigst. Ga je voor elektrisch koken en denk je daardoor juist veel stroom te gebruiken? Energieleveranciers vergelijken is altijd verstandig wanneer de verhouding tussen de stroom en het gas dat je afneemt verandert. Wellicht kan ook je voorschot omlaag.

Duurzame apparatuur

Door de stickers op keukenapparatuur te controleren kun je eenvoudig zien hoe energiezuinig en dus duurzaam het apparaat is. Een A+++ label is het meest energiezuinig en D label het minst energiezuinig. Je kunt jouw keuken al een stuk duurzamer maken door oude apparaten met een laag energielabel in te ruilen voor nieuwe. Wist je dat nieuwe koelkasten en vriezers tegenwoordig niet meer lager mogen scoren van een A+? Op het label staat niet alleen de mate van energieverbruik aangegeven, maar kun je ook aflezen wat het stroom- of waterverbruik is. Het is even een investering in nieuwe keukenapparatuur, maar vervolgens bespaar je wel iedere maand flink op de energierekening en jij draagt je steentje bij aan het milieu.

Waterbesparende kraan

Je kunt veel water besparen door de juiste kraan te installeren. Veel huishoudens zetten de kraan namelijk een minuut open om even warm water te pakken, omdat ze moeten wachten voordat het water de juiste temperatuur bereikt heeft. Als je dit zonde vindt van het verspilde water kun je kiezen voor een kleine keukenboiler. Het water is sneller warm zodat je minder water weg hoeft te laten stromen. De ideale oplossing is een 3-in-1 kokendwaterkraan. Met deze kraan gebruik je altijd alleen de hoeveelheid water die je nodig hebt. Je kunt ervoor kiezen om de keuken in kleine stapjes duurzamer te maken of om direct de hele keuken te verbouwen. Een mooie, praktische en duurzame keuken verhoogt niet alleen je eigen woongenot, maar zorgt ook voor een hogere woningwaarde.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Keukentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist