Rozen

Een sieraad vor je tuin

Geen bloem is zo bekend om haar geur als de roos. De delicate rozengeur roept de associatie op met liefde en romantiek en heeft een ontspannende werking. Zet om extra te relaxen dus geurende rozen bij plaatsen waar je veel zit.

Gevuldbloemig
De meeste rozen ruiken zoet, maar er zijn er ook die een kruidige of zelfs frisfruitige geur hebben. Aromatische oliën uit de klieren van rozenblaadjes zijn verantwoordelijk voor die geur. Daarom geuren gevuldbloemige rozen vaak het intenst. Geraniol en citronellol zijn twee stoffen die bijdragen aan de delicate rozengeur, maar er zijn nog veel meer componenten. Degenen die de boventoon voeren, bepalen de geur. Die varieert per variëteit, dus steek vooral je neus in een roos, voordat je deze koopt. Of bezoek eens een rosarium en ervaar zelf welke rozen jouw voorkeur hebben.

Extra dimensie
Waar de meeste wilde rozenbloemen vijf bloemblaadjes hebben, bevatten die van cultuurvariëteiten er meer. Er zijn zelfs rozenbloemen met meer dan 100 bloemblaadjes. Bij de selectie van nieuwe tuinrozen kijken veredelaars naast bloeirijkdom en gezondheid naar geur als belangrijke eigenschap. Tussen geurende rozen is het aangenaam toeven. Met de prachtige bloemen zijn het échte blijmakers. Met geurende rozen in je tuin of op je balkon prikkel je je zintuigen en krijgt je buitenomgeving een extra dimensie!

Wist je dat…
Rozen in de ochtend de meeste geurstoffen bevatten? Rozen voor de parfumindustrie worden dan ook al vroeg in de ochtend geplukt.

  •  Een rozenbloem op warme dagen sterker geurt? Dan komen meer geurstoffen vrij. Probeer maar eens!

  • De geur een extra wapen van rozen is om bestuivers te lokken?
     
    Het blad van sommige rozen geurend is? Dat van Rosa rubiginosa (egelantier) ruikt bijvoorbeeld naar appel als je erover wrijft.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist