Houtkachels

vergelijken

Vind stijlen in

Houtkachels vergelijken

Houtkachels zijn aan een flinke opmars bezig en zijn bijzonder populair in ons land. Dit is niet zo vreemd aangezien de vele technische verbeteringen die houtkachels in de loop der jaren hebben doorgemaakt. Het rendement van een houtkachel is tegenwoordig gegroeid. Natuurlijk hebben de hoge gasprijzen ook een flinke bijdrage geleverd aan de toename in populariteit van de houtkachels.
Lees hier alle artikelen over houtkachels.

Houtkachels besparen in stookkosten

Met houtkachels kunt je dus flink besparen op je stookkosten en dat maakt de aanschaf behoorlijk interessant. Deze investering kan je energierekening sterk verlagen. Vooral in het voorjaar en het najaar kun je hier optimaal gebruik van maken. Vaak is het dan niet nodig om je gehele woning te verwarmen en een houtkachel in je woonkamer zorgt voor een huiselijke en warme sfeer als je televisie kijkt of een boek aan het lezen bent.

Een groot voordeel van houtkachels is dat je niet afhankelijk bent van de prijsstijgingen van gas en aardolie. Verwacht wordt namelijk dat de prijs van fossiele brandstoffen de komende jaren alleen maar zal stijgen. Daarnaast wordt het het stoken op hout als een duurzame en milieuvriendelijke vorm van verwarmen gezien. Hout is namelijk een hernieuwbare brandstof omdat bomen opnieuw aangeplant kunnen worden. Dus het gebruik van houtkachels is niet alleen gunstig voor je portmenee maar ook voor het milieu.

Gezelligheid van houtkachels

Buiten de voordelen voor het milieu en je portemonee zou je haast vergeten hoe gezellig een houtkachel in je woning is. Een haardkachel roept nostalgie en gezelligheid op. Er gaat niets gaat boven een knisperend haardvuur met dansende vlammen en een heerlijke warmte. Een houtkachel wordt door velen gezien als sfeerverhogend. Tegenwoordig zijn er dan ook diverse soorten houtkachels verkrijgbaar, van modern tot klassiek. Voor ieder interieur, smaak of stijl is er een houtkachel te vinden.

Een Houtkachel kopen

Als je een houtkachel gaat kopen is een goed advies goud waard. Op WonenWonen.nl zijn alle bedrijven 5-sterrenspecialist. Dit betekent dat zij het bieden van een goed advies extra belangrijk vinden.

Houtkachels zijn er in vele soorten. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.