Houthaard

Maximaal plezier

Met de huidige temperaturen rond het vriespunt wordt in januari het winterse gevoel nog even vastgehouden. Een houthaard past goed bij deze dagen; het geeft warmte en zorgt voor een gezellige en knusse sfeer in huis. Waar mensen vroeger vaak open stookten (vandaar de naam openhaard), zijn gesloten houthaarden tegenwoordig erg populair, modern en voldoen ze aan het Europese energielabel dat sinds 1 januari 2018 van kracht is. Kalfire, Nederlands producent van hoogwaardige gas- en houthaarden, zet de belangrijkste trends en veranderingen qua regelgeving voor 2018 op een rij om maximaal plezier te beleven aan een houthaard.

Trend: de tunnelhaard
Gesloten houthaarden zijn in de loop der jaren steeds moderner geworden en sluiten aan op de laatste interieurtrends. De meest bekende uitvoering is de fronthaard, waarbij alleen aan de voorzijde glas zit. Andere uitvoeringen zijn de hoekhaard en de driezijdige haard, waarbij het vuur vanaf twee of drie verschillende zijden te beleven is.

Een unieke uitvoering is de tunnelhaard van Kalfire, dé trend van dit moment op het gebied van haarden. Het vuur is vanaf beide kanten te aanschouwen en biedt de mogelijkheid om het hout aan twee kanten te stoken. De tunnelhaard, ook wel doorkijkhaard genoemd, is perfect te integreren in het interieur door bijvoorbeeld als scheiding te gebruiken tussen twee leefruimtes.

“Omdat wij van oorsprong altijd een pionier zijn geweest op het gebied van gesloten haarden, beschikken onze huidige gesloten haarden over de laatste technieken en trends. Zo wordt bij de creatie van een houthaard veel zorg besteed aan een extra beleving van de woonruimte. Ook hechten wij veel waarde aan het gebruiksgemak van onze haarden. Een innovatie die wij toepassen op alle gesloten houthaarden is het Easy Door System, waarmee het glas gemakkelijk wordt geopend en kan worden gereinigd”, aldus Beijko van Melick, directeur van Kalfire.

Milieuvriendelijk stoken
Om maximaal plezier te beleven aan een houthaard, is het van groot belang dat er op een juiste en milieuvriendelijke manier wordt gestookt. Sinds 1 januari 2018 is het Europese energielabel voor haarden van kracht, bekend van koelkasten en wasmachines.

“Onze houthaarden behoren tot de milieuvriendelijkste houthaarden ter wereld en hebben minimaal een A of A+ label. De innovatieve technieken die wij in onze houthaarden verwerken, zorgen voor een optimale verbanding en gemak voor de stoker (consument). We zeggen ook wel; onze houthaarden zijn mooi van buiten en slim van binnen. Een voorbeeld hiervan is de geautomatiseerde luchttoevoer die aangestuurd wordt door een slimme thermostaat. Dit zorgt voor een betere verbranding en een prettig en gezond klimaat in het huis. Door middel van deze en andere innovaties, zorgt Kalfire ervoor dat de stoker minder hout verbruikt en een hoog rendement krijgt”, vervolgt Van Melick.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Houtkachels?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist