Klussen in huis

Klustips

Met het begin van het nieuwe jaar hebben we allemaal volop energie en motivatie om allerlei klusjes in en rondom het huis op te pakken. Een goed moment om dit gevoel van energie en toewijding te gebruiken om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Met deze handige tips zorg je dat je hier soepel en vlot mee vooruit kan, en efficiënt en gestructureerd te werk gaat.

1. Haal alle benodigdheden direct in huis
Je weet vast wel welke klussen je allemaal te wachten staan. Dit betekent dat je ook weet wat je hier (ongeveer) allemaal voor in huis moet halen. Zorg dat je alle benodigdheden voor iedere klus klaar hebt liggen, zodat je direct aan de slag kan wanneer er een klus op de planning voorbij komt. Zorg ook voor eventuele reservematerialen. Dit kan je weer een ritje naar de bouwmarkt schelen!

2. Werk schoon en veilig
Wanneer er veel klussen te klaren zijn in huis, is het belangrijk om het overzicht goed te bewaren. Zorg dat je veilig werkt, met de juiste professionele werkkleding en andere producten van hoge kwaliteit zoals deze werkschoenen van engelbert strauss. Zo zorg je ervoor dat je comfortabel en veilig aan de slag kunt. Door de benodigdheden aan te schaffen bij een professionele en gespecialiseerde aanbieder, weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt welke nog jaren meegaat. Zorg ook voor de benodigde materialen om de woning tussen de klussen door snel en goed schoon te kunnen maken. Denk aan terpentine, een goede stofzuiger en andere schoonmaakmiddelen.

3. Maak een klus planning
Zolang al die klussen in je hoofd ronddwalen blijft er weinig ruimte over voor rust en overzicht. Schrijf alle klussen die nog in je gedachten rond sluimeren op, en maak een planning. Welke klus pak je wanneer op? Aan de hand van deze planning kun je er uiteraard weer voor zorgen dat je de juiste materialen op tijd in huis haalt. 

4. Houd rekening met het seizoen
Sommige klussen zijn nu eenmaal beter in de zomer op te pakken, terwijl andere klussen ook tijdens de koudere maanden aangepakt kunnen worden. Wil je de keuken bijvoorbeeld verven? Dan is het fijn als je even een dagje of twee buiten kunt koken om de verf goed te kunnen laten drogen.

5. Werk binnen een specifiek thema
Het kan goed zijn dat je een bepaalde inrichting in gedachten hebt, of een specifiek kleurenthema in wilt voeren in je interieurstijl. Het is natuurlijk tijdens het klussen ontzettend belangrijk om dit thema in het hoofd te houden, en binnen deze kaders aan het werk te gaan. Een landelijk interieur vraagt bijvoorbeeld om een andere afwerking en andere materialen dan een super strak industrieel interieur.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist