Bosch gereedschappen

Innovatie portaal


De website www.bosch-pt-innovation.de biedt gebruikers de mogelijkheid om actief aan het innovatieproces van Bosch Power Tools deel te nemen. Met één muisklik kunnen ze via deze portal ideeën, concepten of patenten aan Bosch doorgeven. De rechten blijven bij de indiener en voor registratie zijn slechts enkele handelingen noodzakelijk.

 

Een speciaal innovatieteam beoordeelt alle voorstellen en stuurt die door naar de betreffende experts. Voorwaarde voor het onderzoeken van een idee is dat het nieuw is, relevant voor de markt en technisch uitvoerbaar is. Ook moet het binnen het productprogramma van Bosch passen of gemakkelijk in te passen zijn. Bestaat er concrete belangstelling voor een concept, dan neemt Bosch direct contact op met de indiener.

“Met deze portal kunnen alle ideeën die vroeger toevallig via post, email of telefoon bij ons binnenkwamen nu systematisch opgeslagen en verder verwerkt worden”, zegt Arnim Czeppel, innovatiemanager bij Bosch Power Tools. “Binnen de miljoenen gebruikers zit een enorm potentieel. Jaarlijks bellen ongeveer 3000 mensen naar onze hotline met verbeteringen voor onze gereedschappen. Als we nu een deel van die bellers kunnen motiveren om hun ideeën en oplossingen concreet te beschrijven en op de portal te plaatsen komen we weer een stap verder in klantgerichte productontwikkeling.”

Op dit moment is de portal in het Engels en Duits beschikbaar maar gezien het grote aantal aanbevelingen en ideeën van Nederlandse gebruikers komt er in de toekomst wellicht ook een Nederlandse versie.

Aan de creativiteit zijn geen grenzen gesteld. Bij elektrisch gereedschap bijvoorbeeld is Bosch met zijn talrijke innovaties maatgevend. Een mooi voorbeeld daarvan is de Ixo, een kleine accuschroevendraaier met Lithium-Ion technologie met een volledig nieuw design. Binnen vijf jaar verkocht Bosch hiervan acht miljoen exemplaren, een aantal dat door geen ander elektrisch gereedschap ook maar benaderd is.

Bosch Power Tools investeert een aanzienlijk deel van haar resources in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen en producten. Deze richten zich voornamelijk op de wensen en aanbevelingen van gebruikers. Het productportfolio omvat elektrische gereedschappen, zaagtafels, tuingereedschappen, meetapparatuur en accessoires.

Kijk voor meer informatie op: www.bosch-pt.com

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist