Labal introduceert nieuwe leersoort

Jeans blue

Op de IMM in Keulen introduceerde meubelbedrijf LABEL Produkties dit jaar een nieuwe leersoort die doet denken aan je oude versleten lievelingsspijkerbroek. LABEL is bekend om zijn tijdloze designs en zijn stoffering met bijzondere leersoorten. Het leer waarmee LABEL werkt is altijd herkenbaar als natuurlijk product met de imperfecties die daarbij horen.

“In onze zoektocht naar nieuwe stoffering raakte ik geïnspireerd door mijn oude sleetse spijkerbroeken”, zegt Gerard van den Berg, designer en eigenaar van LABEL. “Deze spijkerbroeken vind ik eigenlijk steeds mooier worden naarmate ze meer en meer versleten raken. Ze zien er niet alleen uniek uit, want geen broek slijt hetzelfde, maar ze zitten bovendien ook het lekkerst. Dit komt vooral omdat het katoen steeds zachter wordt naarmate het langer wordt gedragen.”

Bij in leer gestoffeerde zitmeubelen ontstaat dit effect ook, alleen duurt het vaak jaren voordat het mooie en wat sleetse effect verschijnt. De vraag was of er een leersoort bestaat met een dergelijke uitstraling zonder allerlei verouderingsprocessen daarvoor kunstmatig toe te passen. Nu is het zo dat bij leer een gedeelte van de huid niet wordt gebruikt, dit wordt ook wel de onderkant van de huid genoemd ofwel het afvalstuk. Zonde eigenlijk want bij LABEL ontdekten we dat juist door met dit ‘afvalleer’ te stofferen, die mooie versleten uitstraling ontstaat die tevens zacht aanvoelt net als je oude versleten lievelingsspijkerbroek. Dit nieuwe leer wat voor LABEL ontwikkeld is, heeft de naam Jeans blue gekregen.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist