Dit zijn de financiële voordelen

van zonnepanelen!

Je hoort steeds vaker dat iemand zonnepanelen heeft laten installeren en mogelijk ben je er zelf ook vaker over na gaan denken of dit een goede keuze is. Met de energieprijzen die almaar lijken te stijgen vonden we het een goed idee om in te gaan op de voordelen van zonnepanelen. We zetten ze hier op een rijtje.

1.Je kunt er op termijn flink geld mee besparen

Wat kosten zonnepanelen? En hoe snel verdien ik ze terug? Het is lastig om daar een eenduidig antwoord op te geven, omdat het afhangt van tal van factoren. ‘Om voor de beste opbrengst met een bijpassende investering te gaan, is het belangrijk dat je je goed persoonlijk laat adviseren’, aldus Sungevity, aanbieder en tevens adviseur op het gebied van zonnepanelen. De terugverdientijd hangt namelijk onder meer af voor de keuze van bepaalde panelen, de hoeveelheid panelen, maar ook de ligging van je dak.

Feit is in ieder geval dat zonnepanelen zich uiteindelijk terugverdienen, vaak na ongeveer 6 tot 8 jaar. En met die almaar stijgende energieprijzen kan die tijd ook nog eens verkort worden. Via Sungevity.nl kun je een zonnepanelen dakscan doen om een indicatie te krijgen van de jaarlijkse besparing én de kosten van het zonnesysteem. Besluit je daadwerkelijk om voor zonnepanelen te gaan, dan nemen ze contact met je op voor gerichter advies op basis van jouw persoonlijke situatie.

2.Zonnepanelen zijn nu voordeliger en beter dan jaren geleden

De markt voor zonnepanelen staat niet stil. Mogelijk heb je in het verleden de prijzen van zonnepanelen al eens gecheckt en merkte je dat je die investering niet zomaar kon ophoesten. Dat ligt nu misschien wel anders, want dankzij technologische ontwikkeling en opschaling van de zonnestroommarkt zijn de kosten per paneel flink gedaald. Daarnaast zijn de zonnepanelen an sich ook beter geworden. De levensduur van zonnepanelen ligt zeker rond de 25 tot 30 jaar, maar vaak gaan ze zelfs nog langer mee. En zelfs als de zon niet schijnt brengen ze alsnog op!

Heb je weinig spaargeld, dan heb je daarnaast de mogelijkheid tot een groene lening. Dat is een lening die speciaal wordt verleend voor het verduurzamen van je huis. Het kan bijvoorbeeld via het Nationaal Warmtefonds, een loket van de Rijksoverheid, waarmee je 75% van de kosten voor zonnepanelen via de lening kunt bekostigen. Check ook zeker even of er lokale subsidies in jouw gemeente gelden. Gaat het voor jou toch om te veel geld? Dan kun je ook nog overwegen om zonnepanelen te huren.

3.Je kunt 21% BTW op de volledige aankoop terugkrijgen

Je kunt de btw op zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Het gaat om 21% btw, dus reken uit je winst. Het scheelt je namelijk al snel €1.000 op de aanschaf van je systeem en daarom wordt de overstap naar zonnepanelen nog aantrekkelijker. Hoe werkt dit? Je meldt je aan bij de Belastingdienst als ondernemer via het formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’. Je krijgt nu een btw-nummer en kunt daarna eenmalig aangifte omzetbelasting doen voor het tijdvak waarin je de panelen hebt aangeschaft.

Lijkt dit hele proces je nogal lastig? Sommige zonnepanelen aanbieders, waaronder Sungevity, die helpen je graag met het regelen hiervan. Zij nemen alle handelingen uit handen, van de aanvraag tot aangifte en correspondentie. Zo pak jij eenvoudig dat financiële voordeel!

Ga je voor zonnepanelen?

Kies jij voor zonnepanelen? Naast deze duurzame en op termijn geld besparende keuze is het natuurlijk ook een goed idee om op het energieverbruik zelf te zetten. Daarvoor zetten we in ons artikel over energie besparen nog een aantal tips op een rijtje.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zonnepanelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist