Energie besparen

een aantal makkelijke manieren

Het is tegenwoordig helemaal in om bewust om te gaan met energie en om keuzes te maken die goed zijn voor het milieu. Zo eten ook steeds meer mensen vegetarisch of veganistisch en houden veel mensen rekening met bijvoorbeeld plastic verpakkingen en het scheiden van afval. Misschien heb je al groene stroom of wil je dit aan gaan schaffen. Een goede stap is ook alvast te beginnen met het besparen van energie. Wat zijn makkelijke manieren om in energie te besparen?

Zet alles ook ├ęcht uit

Heel veel energie die je verbruikt, komt van apparaten die je op dat moment niet eens gebruikt. Het is steeds een beetje onduidelijk wat nou wel en niet energie kost, maar iets simpels als een oplader in de muur laten verbruikt gemakkelijk een hoop energie zonder dat je dit door hebt. Neem ook bijvoorbeeld de magnetron. Zet je die uit of laat je hem gewoon aanstaan? Zet hem helemaal uit of haal zelfs de stekker eruit zodat je zeker weet dat het geen stroom verbruikt. Trek voortaan alle stekkers uit het stopcontact wanneer ze niet gebruikt worden.

Houd jouw kosten in de gaten

Het helpt als je een goed overzicht hebt van de kosten die je maakt. Houd je het goed in de gaten, heb je ook een goed inzicht van welke dingen veel stroom verbruiken en op welke dagen je het juist laag houdt.

Gebruik alles bewust

Het klinkt heel logisch, maar als je gewoon goed nadenkt bij alles wat je gebruikt en stilstaat bij elke keus die je maakt, kun je al gemakkelijk een hoop besparen. Zet het licht niet aan als de zon buiten schijnt, maar trek het gordijn een stukje verder open. Kook water voor met de waterkoker als je elektrisch kookt, want dat scheelt ook weer energie. Draai voornamelijk grote wasjes en zo min mogelijk kleine wasjes. Zet apparaten niet onnodig aan.

Led lampen

Over het algemeen kiest men voor de meest goedkope lamp, maar heb je wel eens overwogen om over te stappen naar led lampen? Ze zijn iets duurder als je ze aanschaft, maar je doet er veel langer mee en bovendien zijn ze een stuk stroomvriendelijker. Ze gebruiken veel minder dan een normale gloeilamp bijvoorbeeld. Kies je voor witte opbouwspots, kun je ook nog eens zelf kiezen hoe veel energie de lamp verbruikt. Schaf jouw inbouwspots aan op bijvoorbeeld Ledinbouwspotsleds.nl en kies een lamp die past bij jouw interieur en smaak.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist