Schilderseizoen begonnen

Nederlanders vermeerderen huiswaarde met schilderwerk

Vrijwel alle Nederlandse huizenbezitters (89%) schilderen de buitenboel in de hoop de waarde van de woning te vermeerderen. Ook het verbouwen van de woning gebeurt met deze reden. Zeker in tijden van dalende huizenprijzen hopen de Nederlanders zo toch de waarde van hun woning op peil te houden.

Dit blijkt uit onderzoek van verffabrikant Sikkens onder meer dan 1.000 Nederlandse huizenbezitters. Omdat Nederlanders in deze slechte economische tijden steeds minder snel verhuizen, worden de huizen steeds vaker opgeknapt. Klusbedrijven en kleinere aannemers springen hier op in. Ruim een derde van de Nederlanders schakelt in het bijzonder voor het schilderwerk professionele hulp in. Belangrijkste voorwaarden daarvoor zijn kwaliteit (36%), een scherpe prijs en garanties van de schilder over het geleverde resultaat.

Binnen doe-het-zelven, buiten professionele hulp
“Naast waardevermeerdering van het huis zijn ook een gevoel van trots en verpersoonlijking van de leefomgeving redenen voor een nieuw likje verf”,zegt Odet van Winsen van AkzoNobel, moederbedrijf van Sikkens.“We zien dat Nederlanders wat betreft het binnenwerk echte doe-het-zelvers zijn: het grootste deel gaat naar de bouwmarkt of verfspeciaalzaak om zelf aan de slag te kunnen gaan. Voor de buitenkant van het huis wordt door meer dan een derde (36%) van de huizenbezitters een offerte of advies aan de professionele schilder gevraagd.”

Nederlanders liefst in zee met ‘schilder op de hoek’
Als huizenbezitters een professionele schilder inschakelen, vindt het grootste deel (74%) van hen de schilder vooral via referenties van vrienden, familie of bekenden. Ruim de helft (53%) van de respondenten maakt gebruik van een schilder die ze eerder hebben ingehuurd. Wel zijn offerte- en vergelijkingssites bij het vinden van een goede schilder duidelijk in opkomst.

Kwaliteit begint met professionele schilder en goed advies
Grootste ergernissen bij het schilderwerk zijn een slechte dekking (77%), zakkers of druipers (70%) en slordig schilderen (53%). Nederlanders zoeken in een schilder dan ook vooral kwaliteit, een scherpe prijs en garanties over het uiteindelijke resultaat. Het grootste deel van de Nederlanders vindt een eerlijk advies over bijvoorbeeld de te schilderen plekken, onderhoud en het verfmerk erg belangrijk.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Schilderwerken?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist