Het kiezen van een geschikte werkbroek

Hierbij wat goede tips

Interieuritems worden vaak beoordeeld op twee waarden: esthetiek en praktisch nut. Enerzijds is het belangrijk dat je iets mooi vindt, en dat het past bij de rest van je interieur. Anderzijds is het natuurlijk ook belangrijk dat iets functioneel is. Geschikt voor de manier waarop je het wil gebruiken. Deze criteria kun je op nog veel meer dingen toepassen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan kleding. Je zal niet in werkkleding naar een gala gaan. Maar andersom trek je ook geen galakleding aan naar je werk. Zeker niet als de kleding je bijvoorbeeld moet beschermen tegen weersinvloeden, en een bijdrage levert aan de veiligheid gedurende het uitoefenen van je werk. Hieronder vind je daarom diverse tips voor het kiezen van een geschikte werkbroek.

Een goede werkbroek draagt bij aan de veiligheid en gezondheid

In functies waarbij mensen de hele dag actief bezig zijn, is het belangrijk dat ze onder andere een goede werkbroek dragen. Deze moet comfortabel zitten en zorgen voor voldoende bewegingsvrijheid. Daarnaast moet het materiaal dusdanig kwalitatief goed zijn dat het tegen een stootje en weersinvloeden kan, en zo nodig zelfs de drager beschermt tegen onder andere scherpe objecten. Dergelijke comfortabele en kwalitatieve werkbroeken vind je bij Engelbert Strauss, Europa's meest toonaangevende work- en utility-merk. Naast werkbroeken kun je hier overigens ook terecht voor andere functionele en veiligheidskleding, zoals werkjassen en -vesten, thermokleding- en ondergoed en accessoires.

Zo kies je de juiste werkbroek

Wacht, we dwalen af. Werkbroeken dus. Wil jij voor jezelf, of voor medewerkers binnen je bedrijf ook mooie en praktische werkbroeken hebben? Dan vraag je je natuurlijk af: Wat zijn goede werkbroeken? Die vraag is niet zo 1-2-3 te beantwoorden, omdat het sterk afhangt van de werkzaamheden die de drager uitvoert. En onder welke omstandigheden dat gebeurt.

Belangrijker is eigenlijk de vraag: Hoe kies je de juiste werkbroek? Dit doe je aan de hand van het volgende stappenplan:

1: Bepaal het gewenste type broek. Een short, lange broek met tailleband of tuinbroek?

2: Welke eisen worden er aan de werkbroek gesteld om comfortabel en veilig te kunnen werken? Denk hierbij aan zakken voor kniebeschermers, reflectoren of extra zakken.

3: Zijn er nog speciale wensen als het aankomt op pasvorm of materiaal?

4: Neem de gewenste maten nauwkeurig op, zodat de werkbroek niet te groot of te klein zal zijn.

Voorbeelden van branches waarin speciale kleding nodig is

Veilig en gezond werken hangt uiteraard sterk af van de manier waarop er gewerkt wordt. Maar het is niet voor niets dat wettelijk is bepaald dat mensen door hun werkgever goede werkkleding moeten krijgen. Ben je op zoek naar bedrijfskleding voor mensen die outdoor werken zoals stratenmakers, grondwerkers bij rioleringsbedrijven of hoveniers? Zorgmedewerkers? Of misschien kleding voor koks of andere horecapersoneel? Bij Engelbert Strauss vind je een uitgebreid assortiment aan werkkleding online.

Tip: een werkbroek en andere werkkleding mag ook absoluut niet ontbreken als je thuis gaat doe-het-zelven. In een eerder artikel werden al eerder vijf onmisbare spullen om veilig te  klussen besproken. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist