Energiekosten besparen

begint bij goede huisisolatie

In onze samenleving staat verduurzaming steeds meer centraal. Pakketjes worden niet meer onnodig in delen of in grote dozen verzonden. Bij online bestellingen kun je een CO2 bijdrage afgeven en afvalscheiding is niet meer weg te denken uit menig huishouden. Maar je kunt meer doen wat ook nog in je eigen portemonnee scheelt. Namelijk je huis isoleren. Goede isolatie is de basis voor verduurzaming en kosten besparen. Weten waar je kunt beginnen? Lees nog even door.

Meer dan zonnepanelen of warmtepompen

Waarschijnlijk hoor je in je omgeving steeds meer mensen over de aanschaf van zonnepanelen of warmtepompen. Dit zijn twee duurzame varianten om jouw steentje bij te dragen aan een groenere wereld, maar dit kan nog efficiënter als je ook je huis goed isoleert.

Een huis isoleren betekent dat je isolatie aanbrengt dat de warmte binnenshuis houdt. Hiermee worden maandelijks veel kosten bespaart. Huisisolatie is er in heel veel vormen. We noemen de bekendste even voor je op: 

  • Vloerisolatie
  • Gevelisolatie
  • Dakisolatie
  • Kruipruimte isolatie
  • Isolatieglas 

Afhankelijk van de staat van je huis, maak je een keuze in de isolatie. Is jouw huis gebouwd vóór 1983, dan is vloerisolatie een eerste stap in kosten besparen. Het is namelijk algemeen bekend dat veel stookwarmte verloren gaat door de vloer doordat de vloeren niet voorzien zijn van vloerisolatie. 

Zie je wel eens schimmelplekken in de hoeken op de slaapkamer, achter een kast of in de hoek achter de bank? Dan is het raadzaam om misschien de kruipruimte eens te isoleren om nieuwe schimmelvorming en vochtige luchtstromen in je huis te voorkomen. 

Hoog wooncomfort in ieder seizoen

Bij wooncomfort komt meer kijken dan fijne eetstoelen, een zachte bank en een groot tv-scherm. Wooncomfort gaat samen met een juiste kamertemperatuur in iedere ruimte. In de slaapkamer willen we het over het algemeen minder warm hebben dan in de woonkamer bijvoorbeeld. Voor mensen waarvan het isoleren van de spouwmuur of buitenmuur geen optie is, is het mogelijk om de binnenmuur te isoleren om alsnog van alle isolatie voordelen te profiteren. 

Het is raadzaam even na te vragen bij de gemeente of je beschikt over een vergunning voor het isoleren van buitenmuren. Ook al is een binnenmuur isoleren iets minder effectief dan bijvoorbeeld isolatie van een spouwmuur, zeggen we nog altijd ‘iets is beter dan niets’. De terugverdiensten van goede huisisolatie zul je iedere maand terugzien in de portemonnee. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist