Creëer meer ruimte met een prefab dakkapel

op maat

Bij de verkoop van een nieuwbouwwoning wordt een zolder vaak als opslagruimte opgenomen in de omschrijving van het pand. Niet voor niets, daar deze ruimte in de basis niet voldoet aan de eisen vanuit het Bouwbesluit om als slaapkamer aangemerkt te mogen worden. Aan de bewoners van het huis de taak om deze ruimte te verbouwen. Maak je er een slaapkamer van? Richt je deze ruimte in als een kantoor? Vaak is het mogelijk de zolder op te delen in twee losse kamers. In het bijzonder, wanneer je de woning van een prefab dakkapel voorziet. Een prefab dakkapel helpt je meer ruimte te creëren op zolder. Daarbij draagt het bij aan de natuurlijke lichtinval en ventilatie in deze ruimte. Mits logischerwijs gekozen wordt voor een dakkapel waarvan de ramen te openen zijn. In dit artikel lees je meer over de voordelen van een dakkapel. 

Dakkapel populair als gevolg van hybride werken 
Prefab dakkapellen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, als gevolg van het nieuwe hybride werken. Men wil niet langer aan de keukentafel zitten; een kantoor aan huis werd plotseling een must. Daar de zolder binnen veel woningen een loze ruimte is, kiest men er vaak voor juist deze kamer als kantoor te gebruiken. Concreet betekent dit dat er een tussenwand geplaatst wordt en dat men voor meer licht zorgt met een dakkapel of een extra dakraam. Een dakkapel biedt ten opzichte van een dakraam het voordeel, dat het aantal vierkante meters aan woonoppervlak toeneemt. Dit maakt het op termijn makkelijker de woning te verkopen; de waarde ervan neemt toe. Iets waarmee de investering in een dakkapel wordt terugverdiend. 

Prefab dakkapel op maat laten maken 
Wanneer je een prefab dakkapel laat plaatsen, heb je de mogelijkheid deze naar eigen smaak te ontwerpen. Kies je bijvoorbeeld voor een trespa- of keralit dakkapel? Wil je alle ramen van de dakkapel kunnen openen, of slechts één? Kies je voor een ventilatierooster boven de ramen, of laat je deze achterwege? Voorzie je de buitenzijde van de dakkapel direct van zonwering? Het zijn voorbeelden van vragen waarover je vooraf alvast na kunt denken. Online valt veel meer informatie te vinden over de verschillende keuzemogelijkheden bij het bestellen van een prefab dakkapel. 

Belangrijk voordeel van prefab dakkapellen is het gegeven, dat deze vooraf op een externe locatie geproduceerd worden. Als de dakkapel gereed is om gemonteerd te worden, komt men hiermee naar je woning toe. Het beperkt de overlast die je ervaart tot een minimum. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist