Architectuur

bouwtekening ontwerp

Vind stijlen in

  De basisprincipes van architectuur

  Architectuur wordt ook wel omschreven als de kunst en wetenschap van het ontwerpen van de gebouwde omgeving. Vroeger werd het woord bouwkunst gebruikt. Dit dekt de lading echter niet volledig, omdat het voornamelijk de esthetische kant van het bouwen betreft. Architectuur omvat echter veel meer. Architectuur is gebaseerd op drie basisprincipes: schoonheid, stevigheid en bruikbaarheid . De beste omschrijving van architectuur is de balans tussen de drie elementen, waarbij er geen enkele overheersend is ten opzichte van de andere.

  Architectuur en de diensten die er bij horen

  Veel mensen denken dat een architect zich alleen bezig houdt met de architectuur zelf. De dienstverlening gaat vele malen verder. Architecten zijn tijdens het gehele bouwproces een handige partner. Ze kunnen bouwvergunningen leveren en offerte van aannemers vergelijken of beoordelen. Bovendien kan een architect toezicht houden tijdens het bouwproces. Architectuur is dan ook een enorm omvangrijk principe, dat geld en tijd bespaart en ontzorgt. Architectuur zorgt er voor dat een woning als gegoten zit.

  Architectuur vraagt om een specialist

  Tijdens het bouwen of verbouwen een woning of kantoor kan je niet om architectuur heen. Daarom is het prettig om een specialist in architectuur in de arm te nemen. Architectuur is namelijk een vak, waarbij de wensen van de opdrachtgever centraal horen te staan. Een 5 Sterrenspecialist kan alles vertellen over architectuur.