Badkamerserie Zencha

German Design Award

De complete badkamerserie Zencha van Sebastian Herkner voor Duravit is bekroond met “Goud” in de categorie Excellent Product Design – Bath and Wellness bij de German Design Award 2023.

Zacht naar buiten aflopende wastafels en royale ligbaden ontmoeten puristische meubels en overtuigen de jury van de German Design Award 2023. De complete badkamerserie Zencha van Sebastian Herkner is geïnspireerd op traditionele Japanse rituelen en vakmanschap. “De badkamer is het laatste toevluchtsoord in huis. Hier kun je je op jezelf concentreren. Het is een moment van bezinning, zoals een theeceremonie”, zegt Sebastian Herkner. Dit idee komt vooral tot uiting in de bijzondere opzetwastafel en de vrijstaande ligbaden: aan de onderkant licht bolvormig lopen ze subtiel rond naar een rand die naar buiten afloopt. Het rechtlijnige en puristische meubilair zorgt voor een harmonisch contrast en rondt de designbadkamer af met zijn elegante, lichte uitstraling. 

Routine wordt ritueel
“Uiteindelijk ben ik zelf klant, ik heb wensen over hoe mijn badkamer eruit moet zien en waar ik waarde aan hecht. De betekenis van elk van mijn ontwerpen is belangrijk voor mij. In tijden van overconsumptie is het mijn verantwoordelijkheid om met respect om te gaan met middelen, tijd en energie”, zegt Sebastian Herkner, terugkijkend op het proces van het creëren van Zencha. “We hebben ruim 3 jaar aan Zencha gewerkt en het was een constant proces. Tijd is belangrijk bij een complexe serie als Zencha. Ons doel was om elk detail perfect uit te werken. De filigrane opbergmeubels vragen bijvoorbeeld veel expertise van Duravit.”

De wastafels, die verkrijgbaar zijn in vier verschillende kleuren – glanzend en mat – benadrukken allemaal de eenvoudige elegantie van het ontwerp. In combinatie met de modulaire Zencha meubelen ontstaat een individueel en uitgebalanceerd samenspel. De fronten van de onderkasten en hoge kasten bieden de mogelijkheid tot een individuele mix van materialen met verschillende haptiek, structuren en kleuren. Vooral het vrijstaande bad nodigt uit tot een ontspannen pauze. De door Sebastian Herkner ontworpen spiegel maakt de iconische badkamerserie compleet. Dankzij het doordachte designconcept slaagt Zencha erin om de dagelijkse badkamerroutine om te toveren tot een ritueel.

Wanneer ontwerpersdromen uitkomen…
“Ik heb altijd al een badkamerserie voor Duravit willen ontwikkelen”, zegt de ontwerper uit Offenbach. Hij sluit zich aan bij gerenommeerde ontwerpers als Philippe Starck en Cecilie Manz, die al collecties voor de Duitse fabrikant ontwierpen. Met zijn eerste complete badkamerserie was hij meteen succesvol: Goud bij de German Design Award. “Dit is een prachtige bevestiging voor mijn team en mij, maar ook voor de hele samenwerking met Duravit. Bij het werken aan een nieuw ontwerp staat de wens om er een prijs mee te winnen niet centraal. Het gaat meer om het creëren van iets unieks en zinvols. Het is natuurlijk heel verheugend dat deze inspanning nu wordt beloond met de German Design Award”, zegt Herkner. Hij overtuigde de hooggeplaatste jury met zijn bijzondere flair voor vormen en kleuren, materialen en structuren. “Met Zencha zijn we er zeker in geslaagd iets nieuws voor Duravit te ontwikkelen – dat was ook ons ​​doel. Een zachte designtaal, zeer emotioneel en sensueel met een blik op echte materialen en drie kleurenschema’s”, besluit Sebastian Herkner Zencha.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist