Welke led strips

gebruiken in je interieur?

De werking van led strips

Led strips zijn lange stroken die bestaan uit kleine led lampjes. Er zitten heel veel kleine lampjes in een meter led strip. De strip kun je eenvoudig ergens bevestigen, bijvoorbeeld langs de trap of langs het plafond. Aan de strip zitten wat draadjes die worden aangesloten op een adapter. De adapter wordt in het stopcontact gestopt en de led strip werkt. De meeste led strips hebben afstandsbediening, zodat je ze eenvoudig aan- en uit kunt zetten zonder dat je de stekker moet gebruiken.

Witte led strips

Er zijn led strips die alleen maar wit licht geven. Je kunt dan meestal kiezen tussen strips met warm wit licht of helder wit licht. Dit type led strips is dus niet zo veelzijdig, maar kan wel heel handig zijn. Bijvoorbeeld als je een strook warm wit licht langs je plafond of onder je keukenkastjes wilt maken. De strips zijn eenvoudig, maar werken uitstekend en maken meer sfeer in je woning.

Rgb led strips

Rgb led is wat bekender dan de witte led strips. Bij rgb led kun je de kleuren van de lampjes aanpassen. Een rgb led strip heeft vaak de mogelijkheid tot allerlei kleuren, de zogenoemde ‘rgb kleuren’. Dat zijn alle felle kleuren: geel, paars, rood, groen enzovoorts. Een rgb led strip heeft ook een functie voor wit licht, maar dat is dan helderwit. Je kunt ook kiezen voor geel of oranje, maar dat is niet helemaal vergelijkbaar met warm wit licht. Wil je dus een rgb led strips gebruiken, let er dan op dat dat vooral bedoeld is voor bijzondere sfeer- en feestverlichting.

Rgbw led strips en rgbww led strips

Rgbw led strips zijn een uitbreiding van de ‘gewone’ rgb led strips. Behalve de verschillende rgb kleuren en wit licht, heeft de rgbw led strip ook de keuze voor warm wit licht. Je kunt deze strips dus ook heel goed toepassen in het interieur. Het grote voordeel van de rgbw strip is dat je hem ook als gewone verlichting kunt gebruiken. Het is een veelzijdige verlichting die je letterlijk overal voor kunt gebruiken. Er is nog een laatste categorie led strips: de rgbww. Deze strips hebben niet alleen de mogelijkheid voor felle kleuren en warm wit, maar ook voor warme kleurtinten. Je hebt bijvoorbeeld niet alleen felrood, maar ook warm rood of bordeauxrood. Dat geldt voor alle kleuren. De rgbww led strip is dus het meest veelzijdig, je kunt vrijwel elke kleur uit het spectrum instellen.

Led strips kunnen heel mooi zijn in je interieur. Je kunt er veel kanten mee op: als feestverlichting, sfeerverlichting of als gewone verlichting. Wel is het belangrijk dat je goed kijkt naar het type led strip dat past bij je wensen. Vrijwel alle led strips zijn via een klein tussenblokje te koppelen aan een slim domotica systeem. Ze zijn sowieso allemaal op afstand bedienbaar, wat natuurlijk altijd handig is.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist