Verlichting

Verlicht uw woning

Vind stijlen in

Verlichting brengt sfeer in huis

In Nederland is het een groot gedeelte van het jaar al donker als we thuis komen. Verlichting is daarom een essentieel onderdeel van ons interieur. Zonder verlichting kunnen we simpelweg niets zien. Je kunt echter veel meer met verlichting. Verlichting is namelijk de ultieme manier om sfeer in huis te brengen. Met dimmers kun je spelen met de sterkte van het licht, waardoor je heel gemakkelijk de sfeer in huis kunt veranderen. Als je goed zicht nodig hebt, zet je de verlichting op de hoogste stand. Is een intiemere sfeer gewenst, draai je de sterkte naar beneden.

Drie soorten verlichting

Het is verstandig om altijd een lichtplan te maken. Hierin wordt onderscheid gemaakt uit drie soorten verlichting. De algemene verlichting zorgt er simpelweg voor dat we goed kunnen zien. Het is vaak de belangrijkste verlichting met een hoge sterkte. Met accent verlichting je de aandacht ergens op vestigen. Denk hierbij aan een mooi schilderij of een foto aan de wand. Ten slotte is er effect verlichting, die voornamelijk sfeerbepalend is. De meeste lampen zijn tegenwoordig voorzien van LED verlichting. Deze lampen geven een warm, zacht licht en hebben een langere levensduur. Sfeervol en goed voor de portemonnee.

Een specialist heeft een goed plan voor verlichting

Het is goed om te weten wat je allemaal met verlichting kan doen. Een 5 Sterrenspecialist weet dit als geen ander. Bezoek een van de op WonenWonen.nl vermelde specialisten en neem een tekening van je woonkamer mee. Je zult versteld staan van het gemak waarmee ze een plan voor de verlichting maken.