Verlichtingstrends 2015

creatief, innovatief en duurzaam

Iedereen heeft er waarschijnlijk meer in huis dan dat je in eerste instantie zou denken: lampen. Met name omdat ze functioneel en tegelijkertijd een belangrijke accessoire en sfeerbepaler in huis zijn. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden qua design eindeloos en ook wat betreft handige snufjes is er steeds meer mogelijk. Wat zijn nu eigenlijk de trends voor komend jaar?

LED verlichting heeft de toekomst
Binnen verlichting heeft LED-technologie de laatste jaren al een enorme groei doorgemaakt. Komend jaar zal LED nog populairder en nog meer gemeengoed worden. Roland van Marlen, business development manager bij QisDesign: “Steeds vaker worden op LED gebaseerde ontwerpen verkocht in de verlichtingsindustrie. Op industrieel, architectonisch en decoratief gebied zal de verkoop alleen maar versnellen. LED-verlichting biedt een ecologisch alternatief voor de traditionele lichtbronnen en dat is precies waar de consument naar op zoek is.”

Duurzaamheid in ons dagelijks leven
De discussie om onze planeet schoon te houden en klimaatverandering tegen te gaan, wordt steeds belangrijker en dus kiezen we vaker voor groen. Bij straatverlichting wordt regelmatig gekozen voor duurzame, groene verlichting. Passend bij onze voorkeur voor LED-verlichting maar ook spaarlampen, kiezen we graag voor duurzaamheid. Nederlanders zijn op zoek naar manieren om de energiekosten te drukken en het milieu te sparen. Deze trend komt terug in ons dagelijks leven en dus moeten ook verlichtingsproducten eraan geloven. Ook in openbare ruimtes zet deze trend zich voort. Ruimtes als kantoren, hotels en ziekenhuizen worden steeds vaker ingericht met duurzame verlichting.


Klappen en zwaaien om het licht aan te zetten
Het klinkt ingewikkelder dan het is, domotica. Eigenlijk simpelweg huisautomatisering genoemd. De integratie van technologie in onze dagelijkse routine om onze kwaliteit van wonen en werken te verbeteren, wordt steeds normaler. Zo ook bij verlichting, waar de mogelijkheden eindeloos zijn. Klappen met je handen of een simpele handbeweging: lampen aan en uit zetten wordt steeds eenvoudiger.

Persoonlijke expressie
Met ons interieur willen we graag een stukje van onszelf laten zien. Niet alleen in huis, maar ook binnen bedrijven zie je steeds vaker dat hier aandacht aan wordt besteed. Jezelf uitspreken door middel van de elementen in het interieur wordt belangrijker. Lampen zijn hiervoor uitermate geschikt. Met verlichting kun je tegenwoordig een unieke en persoonlijke touch geven aan de sfeer in een pand of ruimte. Het kunnen aanpassen van verlichting in helderheid en kleur aan iedere gewenste situatie is een trend die komend jaar meer en meer te zien zal zijn.

“De kernwaarden creatief, innovatief en duurzaam zijn de trends voor 2015 waar QisDesign haar productontwerpen op baseert. Alle producten zijn uniek en hebben hun eigen verhaal en eigen functionaliteit,” aldus van Marlen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verlichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist