LED spots in huis

Vele voordelen

In vrijwel ieder huishouden zijn wel één of meerdere LED lampen te vinden. Maar wat is een LED lamp nou eigenlijk exact? Het is geen klassieke lamp, waar een gloedraad doorheen loopt.  LED staat voor 'Light Emitting Diode' oftewel een lichtgevende diodes. 

Eerlijk gezegd, heeft Led verlichting alleen maar voordelen. Natuurlijk is het energiebesparende aspect bij iedereen bekend. Zo gebruiken led spots tot wel 85% minder energie. Dit komt doordat de verhouding tussen lumen en het wattage zeer hoog is, zodat elektriciteit zeer efficiënt omgezet kan worden naar licht. Doordat een Led lamp geen opwarmtijd nodig heeft, geeft hij direct na inschakeling de juiste kleur en lichtsterkte. In tegenstelling tot conventionele verlichting branden LED lampen op een lage temperatuur, waardoor je ze met een gerust hart aan kan raken.  Doordat LED lampen uiterst schokbestendig zijn, kunnen ze goed tegen kou (ze starten zelfs bij -40 graden nog op), trillingen en zijn zelfs waterbestendig. Dankzij deze eigenschappen zie je ze niet alleen in woningen terug, maar worden ze ook toegepast in tuinen, auto’s of zelfs zwembaden. Bovendien zijn LED lampen zeer milieuvriendelijk, doordat ze doordat ze geen kwik of andere, schadelijke metalen bevatten. Na gebruik zijn ze ook nog eens volledig te recyclen.

Als er dan één nadeel te noemen is, dan is het de prijs. LED verlichting is een stuk duurder in de aanschaf dan ‘normale’ verlichting. Deze hogere aanschafprijs verdient zich echter al heel snel weer terug. De levensduur van een LED lamp kan namelijk oplopen tot wel 50.000 branduren, wat in de praktijk neerkomt op zo’n 20 jaar. Dankzij deze lange levensduur en het lage energieverbruik, verdient de lamp zich echter al in 1 tot 3 jaar terug. Op de lange termijn kost een LED lamp dus gewoon minder, waardoor zelfs de aanschafprijs geen nadeel is.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verlichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist