Jouw lampen een andere uitstraling geven

3 leuke tips

Gebruik je al jarenlang dezelfde lampen? Dan kan het goed zijn dat je hier na verloop van tijd op uitgekeken raakt. Je kunt er in dat geval voor kiezen om één of meerdere lampen te vervangen. Dit kost je alleen behoorlijk wat geld, want nieuwe lampen zijn over het algemeen niet goedkoop. Als je dit zonde vindt, ga je zelf aan de slag. In deze tekst zetten wij 3 tips op een rijtje om jouw lampen een andere uitstraling te geven.

1. Voorzie de lamp van een likje verf
Vroeger werden veel lampen gemaakt van hout en ook tegenwoordig is dit nog steeds een geliefd materiaal om verlichting van te maken. Zo kom je bijvoorbeeld veel staande lampen tegen waarvan de voet en de steel volledig van hout zijn. Heb je zo’n staande lamp in huis? Dan is het betrekkelijk makkelijk om hem een andere uitstraling te geven. Als je de lamp van een likje verf voorziet, ziet hij er namelijk al heel anders uit. Dit is zeker het geval als je hem een volledig andere kleur geeft. Kies wel een kleur die bij de rest van jouw interieur past, anders ontstaat er geen samenhangend geheel.

2. Schuur houten lampen op
Voordat je een houten lamp een nieuw kleurtje geeft, is het verstandig om hem eerst te schuren. Op deze manier schuur je de oude verf eraf, waardoor de nieuwe beter dekt. Zit je er niet op te wachten om de hele lamp over te verven? Dat hoeft ook niet. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om hem alleen op te schuren. De lamp krijgt in dat geval een stoere en robuuste uitstraling. Zo’n lamp past onder meer naadloos in een industrieel interieur.

3. Schaf een (nieuwe) lampenkap aan
Heb je geen zin of tijd om jouw lamp onder handen te nemen? Of zijn de voet en steel van metaal? Dan bieden lampenkappen uitkomst. Als je nu een lamp met een lampenkap hebt, kun je deze vervangen door een nieuwe. Nadat je de lamp uit de fitting draait, kun je de oude lampenkap van de lamp halen. De nieuwe draai je er vervolgens makkelijk en snel weer op. Hierdoor geef je jouw lamp binnen een paar minuten een compleet andere uitstraling. Lampenkappen zijn er in neutrale kleuren, maar ook in felle kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld een roze lampenkap kopen. 

Ga op zoek naar nieuwe lampen
Heb je geen zin om lampen onder handen te nemen of vind je lampenkappen niet van deze tijd? Dan zit er waarschijnlijk niets anders op dan een nieuwe lamp kopen. Dit kan je flink wat geld kosten, maar bedenk je wel dat het een investering voor de lange termijn is. Je kunt namelijk weer de nodige jaren vooruit als je nieuw lampen koopt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verlichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist