Hollands Licht

slim met een duurzaam karakter

Bij Hollands Licht staat het gebruik van licht en het effect ervan centraal. Samen met opkomend talent en meer gevestigde namen van eigen bodem ontwikkelt het merk tijdloze producten die subtiel je aandacht vasthouden én optimaal lichtcomfort bieden.

 

Volgens oprichter Rob Cornelissen is er onder bestaande lichtarmaturen vaak te veel fashion met te weinig functionaliteit. Daarom brengt het merk sinds 2005 verlichting die naast esthetisch ook toepasbaar en innovatief is en daardoor een leven lang meegaat. Zoals de naam Hollands Licht doet vermoeden is het diepgeworteld in de Nederlandse ontwerptraditie: experimenteel, innovatief en functioneel. 
Cornelissen legt uit: “Goede verlichting versterkt het welzijn en voegt een extra laag toe aan het interieurontwerp.”

Voor zowel de materiaaltoepassing als de led-ontwikkeling wordt de expertise zo dicht mogelijk bij huis gezocht. Hierdoor ontdekt het merk naast nieuw designtalent, ook het veelzijdige vakmanschap binnen de lokale maakindustrie. Hollands Licht werkt daarnaast nauw samen met sociale werkplaatsen. Met liefde leggen medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt daar de laatste hand aan de armaturen. 90% procent van de collectie wordt in eigen land geproduceerd, de overige tien procent komt uit Europa. 

Met hanglamp Vapour creëren ontwerpers Iris van Daalen en Ruben Thier van Studio Thier & van Daalen een verrassend contrast tussen geometrische en organische vormen. Vapour (damp) is ontstaan vanuit een fascinatie voor de structuur en beweging van de natuur; de bloei van een bloem en het hypnotiserende effect van rollend water of damp dat zich golvend door de lucht verplaatst. 

Het lichteffect van de ledbuis van geëtst PMMA wordt gecreëerd door een vernuftig lasergesneden patroon, dat ervoor zorgt dat de lichtuitstraling overal in het armatuur hetzelfde is. 

Een optionele sierlijke sleeve rondom de ledbuis is verstelbaar, waardoor je het elke gewenste vorm en look kan geven.

Vapour bestaat uit een familie van meerdere ledbuizen, zowel horizontaal als verticaal die tal van configuraties vormen. Ook als de lamp uit is, biedt de Vapour een stijlvol beeld. De Vapour is er in twee kleuren – messing en zwart. De horizontale en verticale versies hebbe dezelfde maat. De optionele sleeve in de lichte tint oogt zacht als een damp, waar de zwarte versie een meer grafische identiteit heeft. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verlichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist