Foscarini design verlichting

NUÉE door Marc Sadler

“Een grote, zwevende wolk van licht. Een afwisseling van lichte en donkere zones, van transparantie en ondoorzichtigheid, kenmerken het vluchtige materiaal dat Nuée zijn vorm geeft. Het suggereert het idee van een zwerm vogels, die door de lucht trekt en zich verplaatst in indrukwekkende, abstracte vormen. Nuée is een object dat in beweging lijkt te zijn met verschillende lagen die elkaar overlappen en verschuiven.

Zo omschrijft ontwerper Marc Sadler zijn nieuwe Nuée hanglamp, ontworpen voor Foscarini. Het bijzondere, technische materiaal waarvan de lamp is gemaakt, geeft de nieuwe hanglamp een ongelooflijke visuele lichtheid en zorgt voor een uniek effect. Nuée is klaar om spectaculaire en complexe silhouetten aan te nemen en creëert een contrast tussen design en spontaniteit. De lichte, organische vorm van Nuée ontwikkelt zich vrij, op een manier die nooit identiek is: iedere lamp is een unieke creatie.

Het materiaal, een driedimensionaal technisch weefsel, wordt gemaakt met behulp van een speciale technologie die Foscarini voor het eerst in de verlichtingssector heeft toegepast. Het materiaal van Nuée moet met de hand worden getrokken en gevormd om de lamp zijn vorm te geven. Lichte en donkere zones komen tot leven, doorkruist door het licht om een poëtisch en intrigerend effect teweeg te brengen.

Nuee’s licht wordt op twee manieren en in twee richtingen verspreid. Een eerste lichteffect wordt gecreëerd in de “wolk”. Het zorgt voor een zachte, diffuse verlichting die warm en uitnodigend is. Het tweede licht wordt naar beneden geprojecteerd, perfect voor het verlichten van de eettafel of het werkblad.

Nuée is licht en luchtig. De lamp is perfect voor informele, huiselijke settings, maar ook zeer geschikt voor openbare ruimtes. Nuée geeft sfeer aan iedere ruimte, maar overheerst nooit. De lamp komt goed tot zijn recht als enkele unit, of in combinaties: boven een tafel, in het hart van een kamer, in ontvangstruimtes of vergaderzones.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verlichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist