Fonckel verlichting

Fonckel one

Het jonge en innovatieve bedrijf Fonckel brengt met zijn intuïtief bedienbare lampen een geheel nieuwe ervaring op het gebied van verlichting. De eerste lamp van het bedrijf is de ‘Fonckel One’.

Deze interactieve designlamp, die geheel ontwikkeld en vervaardigd is in Nederland, is makkelijk en intuïtief te bedienen en geeft maximale flexibiliteit in de omgang met licht. De richting, de intensiteit en breedte van de lichtbundel zijn te sturen met simpele aanrakingen op de aanraakgevoelige behuizing, zodat het licht naar wens afgestemd kan worden. Je kunt het licht als het ware vastpakken en zelf vormgeven.

Combinatie van trends
De ‘Fonckel One’ is een combinatie van twee grote trends van het afgelopen decennium. De opkomst van de duurzame, zuinige en flexibele LED-technologie en interactieve bediening, zoals we die kennen van de iPad. Tijdens zijn promotieonderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven combineerde medeoprichter dr. ir. Philip Ross deze twee trends en liet daarmee zien dat er veel meer met LED mogelijk is.

Designer Philip Ross: ”Licht raakt ons op ontelbare manieren. Bij al onze activiteiten speelt licht een rol. Het is niet zo gek dat de mens er altijd naar gestreefd heeft om er meer grip op te krijgen. Maar we staan pas aan het begin van de vele mogelijkheden om vorm te geven aan een echt persoonlijke omgang met licht. Fonckel wil mensen letterlijk in aanraking met licht brengen.”

Bediening
De bediening van de Fonckel One werkt met aanraking. Om de lamp aan te zetten beweeg je met je hand van onder naar boven over de achterkant van de lamp. Uitzetten is juist weer naar beneden bewegen. De richting van het licht kun je bepalen door met je hand of vinger over de achterkant van de lamp te bewegen. Om de lichtbundel breder te maken plaats je duim en wijsvinger vlakbij elkaar en maakt een open beweging, je trekt het licht als het ware uit elkaar. Om de lichtbundel smaller te maken, beweeg je duim en wijsvinger naar elkaar toe. Voor een fellere lichtbundel maak je met duim en wijsvinger een draaiende beweging met de klok mee, en juist tegen de klok in als je het licht gedimd wilt hebben.

Gepatenteerde technologie
Fonckel ontwikkelt de lampen op basis van gepatenteerde interactietechnologie “lumotion®” en werkt samen met andere producenten bij het toepassen van haar specifieke kennis en patent. De lampen worden volledig met Nederlandse partners ontwikkeld en geproduceerd. Mede dankzij deze partners zijn innovaties als de geavanceerde gebaarherkenning, optica en organisch gevormde kunststof delen met hoogwaardige afwerking mogelijk gemaakt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist