Tips voor een beach look interieur!

cowabunga dude

Altijd een summer feeling in je eigen huis ervaren? Of je nu dicht bij de kust woont of ver weg, met de strandstijl droom je dagelijks weer weg. Een heerlijke uitstraling waar je waarschijnlijk niet snel op uitgekeken raakt. Maar hoe creëer je die beach look? We vertellen je meer over de basis van dit design en geven een aantal simpele tips om je interieur om te toveren in deze vrolijke en adembenemende stijl.

De basis van beach look interieur


De beach look kenmerkt zich door een lekker fris en luchtig design. Alsof je zo naar buiten kunt lopen en het strand op kunt stappen, dat gevoel boots je na, ook al is de zee niet in de buurt. Qua kleuren kom je dan uit bij lichte tinten, zoals zandkleuren, grijstinten en ook veel wit. Laat bijvoorbeeld de muren wit en werk af met licht houten meubelen en een lichtgrijze vloer van hout. Een neutrale basis is key, dan komt de afwerking.
 

Accessoires zorgen voor summer feeling

Nadat de basis is gezet kom je aan bij de accessoires. En daar mag je heel wat extra aandacht aan besteden. Zo passen rietachtige manden perfect in dit type interieur, net als kaarsenhouders met krullerige patronen en dromenvangers. Een groot vloerkleed, kussens en dekentjes zorgen voor extra gezelligheid, zodat je altijd een cosy zitplek hebt. Om planten niet te vergeten. En dan komen we natuurlijk uit bij palmen. De goudpalm en Livistona zijn favoriet in Nederlandse huiskamers, en zijn in de meeste tuincentra verkrijgbaar.

Inspiratie opdoen aan het strand

Om de perfecte beach look te creëren is het des te leuker om eerst zelf een uitstapje te maken naar het strand. Wat dacht je van een korte vakantie aan de Nederlandse kust? Boek bijvoorbeeld een vakantiehuisje in Callantsoog of Julianadorp. In deze omgeving vind je veel gezellige strandtenten waar je inspiratie op kunt doen, en de vakantiehuisjes zelf mogen er ook zijn. Zo kun je meteen even tot rust komen en nadenken over de inrichting. Want zo’n korte vakantie geeft nieuwe energie en biedt ook nog het volgende voordeel!

Souvenirwinkeltjes aan zee voor aankleding!

In bovengenoemde kustplaatsen, en natuurlijk ook in andere kustplaatsen in Nederland, spot je tal van souvenirwinkeltjes. En dat zijn natuurlijk de perfecte hotspots om de leukste accessoires te vinden voor in huis. Want zeg zelf, hoe leuk is het als je een beach look interieur creëert met items die je ook echt aan de kust gekocht hebt?! Super authentiek, en als je hier niet slaagt dan weten wij het ook niet meer. De plaatselijke woonwinkels en shops hebben je veel te bieden, zodat je uitgebreide keuze hebt. En dat maakt het shoppen des te leuker en interessanter. Zo kijk je ook altijd terug op die inspirerende vakantie.

Doortrekken naar je tuin

Als je klaar bent met je interieur dan heb je de smaak waarschijnlijk goed te pakken. En om binnen een verlengstuk van buiten te maken is het leuk om je tuin als volgende project op te pakken. Zo ben je klaar voor de zomer en wandel je vanuit je beach look huis zo de tuin in. In een beach look tuin laat je dezelfde tinten terugkomen. Qua tuinmeubels kies je bij voorkeur voor rotan meubelen, wat lijkt op riet. Daarnaast zou je ook gewoon een aantal pallets neer kunnen leggen en die versieren met heel veel kussens. Dat is zowel budget technisch interessant en het ziet er ook gezellig uit. Kleed aan met planten, een zit ei of hangmat, plantenbakken, een tuinkleed en mooie accessoires, zodat je je er helemaal thuis voelt!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist