Livistona palm

Woonplant van oktober

Kamerpalmen zijn er in alle soorten en maten, ieder met een eigen effect voor het interieur. Eén van hen is Livistona, een beeldschone plant die je interieur verrijkt en verdiept. Livistona heeft de spirit: zij stelt maar weinig eisen en is een duurzame designer. Geheel terecht is ‘Liv' verkozen tot de Woonplant van de Woonmaand oktober.

Gevoelens en prikkels
Ze is mooi en fascinerend. Livistona speelt met contrasten en sleept je van het ene gevoel naar het andere. Op het eerste oog lijkt ze vriendelijk naar je te zwaaien en te wuiven. Met uitgestoken, open bladhanden word je bijna verwelkomd door deze ‘handpalm'... Maar pas op - wat je ziet is niet wat je krijgt. Haar stam is bezaaid met stekels. Dus, alleen kijken mag.

Exotisch elan
Livistona is een ware palm, sterk, donkergroen. Ze komt van oorsprong voor in Australië, China, Cambodja, Vietnam en de Filippijnen. Van nature behoren Livistona's tot de planten die onder grote bomen groeien. Thuis zijn ze
palmboompjes op zich, die zich kunnen ontwikkelen tot flinke exemplaren.

Livistona variatie
De ene Livistona is de andere niet. De bladeren verschillen iets per soort. Livistona australis heeft meer ingesneden bladeren dan bijvoorbeeld Livistona rotundifolia. Bloemisten en tuincentra bieden Livistona vaak aangekleed aan, verzorgd in pot of glazen bak met zand of grind. Als de waterafvoer van de binnenpot maar goed is en het er echt aards en stoer uitziet.

Livistona verkiest een omgeving met veel licht, maar zonder directe zonneschijn. Deze thuiswaaiers willen graag minimaal 3 keer per week wat water hebben en elke 14 dagen een beetje plantenvoeding. Extra verwennen doe je door ze te sproeien met de plantenspuit. Geef naar de winter toe minder water en plantenvoeding. Dan zal Livistona je lang liefhebben.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist