Grote woonkamer inrichten?

Zo maak je het tot een sfeervol geheel!

Heb je de luxe van een grote woonkamer in huis? Dat is heerlijk. Je hebt namelijk veel mogelijkheden bij de inrichting van deze kamer als je er veel ruimte hebt. Tegelijkertijd kan het zo zijn dat een grote woonkamer wat kil oogt. Hoe voorkom je dat probleem? Dít zijn onze tips.

Opvallende meubels
In een grote woonkamer heb je ruimte voor opvallende meubels. Maak daar dan ook zeker gebruik van! Je kunt bijvoorbeeld een grote bank neerzetten, waar je comfortabel op kunt vertoeven. Een Linteloo bank zou beeldig passen. Dit toonaangevende Nederlandse designmerk maakt namelijk opvallende meubels, die een waardevolle toevoeging vormen aan een grote woonkamer. Linteloo heeft het motto ‘enjoying the good life’ – waar al direct een stukje sfeer in naar voren komt. Een unieke Linteloo bank biedt comfort en is fraai vormgegeven. Zet de Linteloo bank in het midden van de woonkamer, of juist meer in de hoek bij het raam.

Grote items in huis
Die meubels mogen dus zeker opvallen in de grote woonkamer! Let erop dat je daarnaast verschillende grote items in huis haalt. Een grote, ruime bank dus bijvoorbeeld. Maar ook een lange, brede eettafel. Of een groot vloerkleed. Om maar wat ideeën te noemen! Je hebt er immers de ruimte voor, dus daar kun je maar beter slim gebruik van maken. Natuurlijk hoef je de woonkamer niet bomvol te plaatsen, maar voorkom in ieder geval ook dat het er te leeg oogt. Nog een handig item voor opvulling: een grote wandkast. Zo’n kast kan zowel in de breedte als in de hoogte veel plek in beslag nemen. Kies voor een open kast, waar je je mooiste spullen in tentoonstelt. Dat zorgt ook direct voor meer sfeer.

Warm kleurgebruik
De kleuren in huis doen veel voor de sfeer. Om een grote woonkamer gezellig te maken, is het dus een aanrader om voor warme kleuren te kiezen in huis. We denken direct aan donkerbruin, olijfgroen, zand, beige, roestoranje en wijnrood. Je kunt een paar kleuren combineren: binnen het spectrum van warme kleuren, passen veel kleuren goed bij elkaar. Al is het uiteraard ook een optie om een enkele kleur centraal te stellen. Het is maar net wat jij het mooist vindt staan.

Ruimte opdelen met roomdividers
Heb je al eens van een roomdivider gehoord? Dit is een scherm om in de kamer te plaatsen, om de ruimte wat meer op te breken en meerdere hoekjes te creëren. Zo’n kamerscherm is er in allerlei ontwerpen te vinden! Ga voor je favoriete kleur en materiaalsoort. Een houten roomdivider staat bijvoorbeeld fraai, aangezien hout veel sfeer in huis brengt.

Sfeervolle materiaalsoorten
Over hout gesproken! Onze laatste tip luidt: kies voor sfeervolle materiaalsoorten in de woonkamer. Zoals hout dus. Daarnaast kun je denken aan katoen, linnen, canvas, vilt, bamboe, riet en zeegras. Precies: natuurlijke materiaalsoorten ademen sfeer! Reden genoeg om deze materialen naar je woonkamer te halen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist