Zo geef je jouw huis een natuurlijke uitstraling

Maak het warm en gezellig

We zitten veel binnen de laatste tijd. Daarom hebben we de behoefte om ons huis een warme en natuurlijke uitstraling te geven. We willen ontspannen en onbezorgd leven in onze eigen omgeving. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, riet, bamboe en onbewerkte stoffen helpt daarbij. Maar ook warme kleuren zoals aubergine, mosgroen en terracotta geven ons een geborgen gevoel. En planten. Veel grote groene planten. Als we zelf niet naar buiten kunnen, brengen we buiten naar binnen. Hoe je dat doet? We inspireren je in deze blog graag hoe ook jij je huis een natuurlijk uitstraling geeft.

Kleurrijk? Natuurlijk!
Het is natuurlijk lekker makkelijk om gewoon alles wit te kalken. Of grijs met veel zwarte accenten. Maar het is niet echt prettig en warm. Eerder kil en afstandelijk. Doe maar niet. Natuurlijke kleuren geven elke ruimte gelijk een sympathieke, warme sfeer. Groen bijvoorbeeld. Ook heel goed te combineren met meubels van natuurlijke materialen. Als je nog een beetje terugschrikt van groen kun je natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld zand, crème, licht oranje of zacht bruin.

Hout om van te houden
Meubels van hout, riet en bamboe mogen niet ontbreken in een natuurlijk woonomgeving. Zet bijvoorbeeld een rotan bankje voor een mosgroene muur en leg er kussentjes op met groene kleuraccenten. Helemaal trendy! Het is ook helemaal te gek om verschillende soorten hout te combineren. Dressoir van teak. Tv-meubel van vurenhout met white wash. Robuuste eiken tafel en verschillende soorten eetkamerstoelen er omheen. Ga lekker los, maar maak het niet een complete kakofonie van. Creëer ook hier en daar een beetje rust door een ‘open plek’ in je interieur. 

Bang voor behang?
Denk ook eens aan behang in plaats van verf. Er zijn namelijk talloze verschillende prints verkrijgbaar tegenwoordig. Bomen, bladeren, bloemen, strand… Je kunt het zo gek niet bedenken. En wees niet bang dat de prints straks niet op elkaar aansluiten. Meestal zitten er hele duidelijk instructies in de verpakking en anders is er altijd nog Youtube. Ga ervoor!

Denk niet licht over licht
Licht doet heel veel voor de sfeer van je huis. Door te spelen met de lichtpunten in je huis verander je gelijk de uitstraling. Niet alleen lampen van natuurlijke materialen doen het goed, ook stoere industriële lampen zijn helemaal in. Natuurlijk ga je wel voor led-lampen. Die gaan niet alleen langer mee maar zijn ook veel zuiniger in gebruik en dus beter voor de natuur.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Woonideeën?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist