Hottubs

Steeds populairder in Nederland

In 1997 introduceerde Størvatt als eerste bedrijf in Nederland de hottub. Vandaag de dag zijn er verschillende leveranciers actief in deze groeiende branche. De verschillende hottubs variëren in prijs en in kwaliteit. De snelle ontwikkelingen bieden de consument steeds meer mogelijkheden om het perfecte bad te vinden.

Wat is een hottub?
In de meest authentieke uitvoering is een hottub een (vaak) rond houten bad dat verwarmd wordt met een houtkachel. Verkrijgbaar zijn de Størvatt Western Red Cedar baden (oorsprong Canada/Amerika) en diverse Noord- of Oost-Europese baden uit lariks en verschillende vuren gradaties. Een nieuwe trend zijn kunststof en elektrisch verwarmde baden.

Hout of kunststof
Waren de eerste hottubs altijd van hout, de laatste twee jaar kiezen consumenten ook voor de kunststof variant. De keuze voor hout of kunststof staat los van kwaliteit of prijs. In beide gevallen zijn er goede en slechte, en goedkope en dure producten te verkrijgen. Alles hangt af van materiaal en vakmanschap. De eerste Størvatt baden werden in 1997 gemaakt van rift gezaagd Clear and Better Western Red Cedar, de meest optimale houtsoort voor hottubs. Vanaf 2008 levert Størvatt ook hottubs van Siberisch lariks, oftewel Taigatub, en kunststof hottubs. Belangrijk is dat de consument kan kiezen voor een hottub waar hij of zij zich prettig bij voelt.Houtgestookt of elektrisch

Een hottub is leverbaar met verwarming door een efficiënte houtkachel, perfect voor de liefhebber van de romantiek van het houtvuur. Water en vuur zijn de enige benodigdheden om heerlijk te genieten.

Een elektrische hottub combineert de authentieke uitstraling van de prachtige houten hottub met het gemak van een moderne spa. Verlichting, massagejets, bubbelsysteem: dit bad is van alle gemakken voorzien en staat ieder moment van de dag voor u klaar.

Wateronderhoud
In de meest pure vorm wordt het water in de hottub na ongeveer 3 dagen ververst. Voor veel gebruikers wordt gemak steeds belangrijker. Daarom kunnen hottubs worden uitgevoerd met diverse filtermogelijkheden. Hierbij kan het water tot wel meer dan 3 maanden in het bad blijven.

Kijk voor meer informatie op .

Gratis meer informatie over Wellness?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*